Hirdetés

Ning Feng hegedűművésszel lép fel a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Napjaink egyik legizgalmasabb fiatal hegedűművészét, Ning Fenget látja vendégül a Liszt Ferenc Kamarazenekar a Zeneakadémián február 11-én, jövő szerdán.


Ning Feng

 


A Kínában született, Londonban tanult, jelenleg Berlinben élő Ning Feng olyan rangos versenyek díjazottja, mint a Hannoveri, a Queen Elisabeth és a Yehudi Menuhin Nemzetközi Hegedűverseny, de 2005-ben megnyerte az új-zélandi Michael Hill Nemzetközi Hegedűversenyt, majd 2006-ban a Nemzetközi Paganini Versenyt is. A londoni Royal Academy of Music-on végzett tanulmányai végén ő lett az első diák, akinek a diplomahangversenyét maximális pontszámmal értékelték.


Az elmúlt évadokban Feng koncertezett többek között a Budapesti Fesztiválzenekarral, az Orosz Állami Szimfonikusokkal, a Strasbourgi Filharmonikus Zenekarral, valamint fellépett a Sydney-i Operaházban, a Moszkvai Konzervatórium Nagytermében, a bécsi és a berlini Konzerthausban, továbbá Kína vezető koncerttermeiben. Előadóművészi karrierje mellett a lübecki Musikhochschule és a berlini Hochschule für Musik „Hanns Eisler" iskolák hegedűtanára.


A február 11-i hangverseny Mendelssohn h-moll vonósszimfóniájával indul, majd d-moll hegedűversenyével és Camille Saint-Saens Bevezetés és rondo capriccioso című művének vonószenekari átiratával folytatódik. A koncert második felében Csajkovszkij Firenzei emlék című darabjának vonószenekari átirata hallható.


A hangverseny a Liszt Ferenc Kamarazenekar 2014/2015-ös bérletsorozatának negyedik alkalma, az első három koncerten Gavriel Lipkind, Boldoczki Gábor és Jurij Bashmet voltak az együttes vendégei. A sorozatból még két koncert van hátra: március 4-én Borisz Berezovszkij zongoraművész, május 13-án Michael Collins klarinétművész lép fel a zenekarral.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
ZeneNing Feng hegedűművésszel lép fel a Liszt Ferenc Kamarazenekar
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon