Hirdetés

Ősbemutató is szerepel a veszprémi Petőfi Színház új évadának műsorán

A Tündér Míra című mesejáték ősbemutatója is szerepel a veszprémi Petőfi Színház új évadának műsorán: Hedry Mária darabját szeptember 29-én mutatja be a teátrum Gáspár Kata főszereplésével, Juhász Róza rendezésében - hangzott el a színház évadnyitó társulati ülésén hétfőn.


petofiszinhaz_veszprem

 


Brányi Mária (Fidesz-KDNP), Veszprém alpolgármestere a múlt évadot sikeresnek értékelte és kiemelte: a Petőfi Színház műhelyháza immár új helyén, zavartalanul működik. Oberfrank Pál színházigazgató arról beszélt, hogy a nyáron sok bemutatója volt a színháznak, szerinte elismerésre méltó teljesítményt nyújtott a társulat. A műhelyházról szólva megjegyezte, hogy a színházban még napi problémát jelent a műhelyház áthelyezése. Elismerte ugyanakkor, hogy az új helyszín kulturáltabb a réginél.


Az új évadban, október 4-én a nagyszínpadon Rossini Bruschino úr című egyfelvonásos vígoperája és Demcsák Ottó Csillagok szárnyán című táncfantáziája lesz látható egy előadásban, a Soproni Petőfi Színházzal koprodukcióban. A különleges esten planetáriumi hangulat és egy világbajnok rúdtáncos várja a publikumot - hangsúlyozta az igazgató. Szinetár Miklós rendezi Lehár Ferenc A víg özvegy című operettjét, melynek bemutatója októberben lesz, előtte adják át a Bujtor-emlékművet. Móricz Zsigmond-Kocsák Tibor-Miklós Tibor Légy jó mindhalálig című musicaljét karácsony előtt tűzi műsorra a színház, a rendező Tóth Loon lesz.


Guelmino Sándor de Laclos-Hampton Veszedelmes viszonyok című színművét, Valló Péter Goldoni A kávéház című vígjátékát rendezi - sorolta Oberfrank Pál, hozzátéve, hogy Gorkij Éjjeli menedékhely című színművét Eperjes Károly állítja színpadra, az előadásban játszik majd Reviczky Gábor, Borbiczki Ferenc és Hunyadkürti György is. A Tündér Míra című mesejáték mellett a gyerekeknek szól A hang-villa titka és az Andersen, avagy a mesék meséje című darab. Újdonság a Bon-Bon gyermekbérlet, amely szintén három interaktív előadást kínál: az Állati zenék, a Diótörő és a Mikulás kesztyűje című darabokat.


A Latinovits-Bujtor Játékszínben az Agónia, a Grace és Gloria, a Hogyan ettem kutyát? című előadásokat láthatja a közönség. Örkény István előtt tisztelegve újítja fel a teátrum a Drága Gizám! című, korábban már játszott drámát. A középiskolás közönségnek szánják Az áruló című Gorkij-darabot. Szeptember 14-én tartja hagyományos nyílt napját a színház, amelyen kedvezményes jegyeket, bérleteket is lehet váltani - sorolta az igazgató.


Az egyetemi hallgatóknak három, szabadon választott előadást tartalmazó bérletet ajánlanak a veszprémi Pannon Egyetemmel együttműködve, a Brusznyai-bérletben pedig öt előadást kínálnak péntek esténként a pedagógusoknak és oktatási intézményekben dolgozóknak - közölte Oberfrank Pál.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
VidékŐsbemutató is szerepel a veszprémi Petőfi Színház új évadának műsorán
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon