Hirdetés

Őze Áron: igazolta önmagát a Pesti Magyar Színházzal választott út

Őze Áron, a Pesti Magyar Színház igazgatója szerint igazolta önmagát az az út, amelyen a társulattal az elmúlt években jártak, ez abban is megmutatkozik, hogy a színháznak kialakult arculata van és működése gazdasági szempontból is stabil.


Őze Áron

 


Őze Áron, akinek öt évre szóló igazgatói mandátuma decemberben jár le, az évad végén már bejelentette, hogy folytatni szeretné a megkezdett munkát és újra pályázik a színház vezetésére. Az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy július közepén beadta igazgatói pályázatát, a beérkezett anyagokat véleményező szakmai bizottság pedig kedden hallgatta meg a többi pályázóval együtt.


Az igazgató kiemelte: a pályázati kiírásban már szerepel az általuk két és fél éve megkezdett ifjúsági és családi színházi koncepció. "Az eddigi utunkat most a fenntartó legalizálja a pályázati kiíráson keresztül" - mondta, hozzátéve, hogy ezt eddigi munkájuk sikereként értékeli.


A pályázati eljárás menetéről elmondta, hogy a szakmai bizottságnak augusztus 30-ig kell javaslatot tennie a fenntartónak, majd a miniszternek szeptember végéig kell meghoznia döntését. A megbízatás négy évre, 2015. január 1-jétől 2019. január 31-ig szól.


Őze Áron mellett Salamon Suba László rendező, a Budaörsi Játékszín korábbi igazgatója és Zalán János színművész, kommunikációs szakember, a Masterfilm Digital Kft. ügyvezető igazgatója, a Nemzeti Kulturális Alap Színház- és Táncművészet Kollégiumának vezetője adta be pályázatát a színház vezetésére.


A pályázók a szakmai bizottságban - a szaktárca három delegáltja mellett - többek között Csiszár Imre rendezővel, Herboly Domonkossal, az Örkény Színház gazdasági vezetőjével, Kolti Helga színművésszel és Borsós Beátával, a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház igazgatójával találkozhattak. A színház részéről Ruttkay Laura színművész, a szakszervezet részéről pedig Benkő Nóra színművész volt jelen a meghallgatáson.


Őze Áron az általa beadott pályázatról elmondta: abban azt írták le, hogy az általuk már megvalósított koncepciót milyen irányba, hogyan folytatnák egy erősebb felépítményben, következetesebben végiggondolva. Erről szól többek között a Csukás István-díj megalapítása és színházpedagógiai programjuk folytatása is - tette hozzá.


Megjegyezte, hogy nehézségek - mint minden kulturális intézmény életében - a Pesti Magyar Színházban is vannak, ám ezeket meg kell tudni közösen oldani. A pályázatban leírtakat felelősen végiggondolták, nem szerepel olyan elképzelés benne, amely nem megvalósítható - hangsúlyozta.


Véleménye szerint a pályázati kiírás minden pontjának megfelel az általuk benyújtott anyag, erre vonatkozólag a bizottsági meghallgatáson kapott is pozitív irányú észrevételeket. "Nagyon jó hangulatú beszélgetésben vehettem részt" - fogalmazott, hozzáfűzve, hogy a pályázatot a folyamat lezárulta után nyilvánossá fogja tenni.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
BudapestŐze Áron: igazolta önmagát a Pesti Magyar Színházzal választott út
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon