Hirdetés

Philippe Jordan lesz a Bécsi Állami Opera zenei igazgatója

2020-tól Philippe Jordan lesz a Bécsi Állami Opera zenei igazgatója, a svájci karmester az új produkciók és a repertoár összeállítása mellett az intézmény zenei programjának összeállításában is részt vesz - közölte az operaház vezetése hétfőn.


Philippe Jordan

 


A 42 éves Jordan jelenleg a párizsi Opéra Bastille zenei vezetője és a Bécsi Filharmonikusok vezető karmestere. Továbbá a Bayreuthi Ünnepi Játékokon vezényli Richard Wagner A nürnbergi mesterdalnokok című operáját.


Bogdan Roscic, az operaház leendő igazgatója szerint Jordan egyike azon kevés mérvadó karmestereknek, akik művészi útjuk kezdetétől elkötelezettek az opera iránt és tudatosan a készülnek a karmesteri pályára. Az igazgató közleményben kiállt amellett, hogy az új zenei igazgató szakmai életéből eredő tudása és tapasztalata döntően hozzájárul majd az operaház sikeréhez. A két szakember már megállapodott a 2020-as és 2021-es évadok zenei programjáról.


A szerb származású Bogdan Roscic, a Sony lemezkiadó komolyzenei leányvállalatának elnöke 2020-tól tölti majd az igazgatói posztot. Jordan megválasztása Roscic első személyzeti döntése.


Philippe Jordan gyerekkorában a Zürichi Fiúkórus (Zürcher Sängerknaben) tagja volt. Zürichben zeneelméletet, Hans Ulrich Lehmann svájci zeneszerzőtől zeneszerzést tanult. A németországi Ulm város színházában volt karmester, majd Daniel Barenboim izraeli zongoraművész asszisztense és a berlini állami operaház karmestere lett.

 

Forrás: MTI

Színházport24 - Hírek -
OperaPhilippe Jordan lesz a Bécsi Állami Opera zenei igazgatója
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon