Hirdetés

Pierog Alexander a sztárok coacha

Life és business coach, a Mentor Center vezető trénere és a Supertalent Produkciós és Menedzsmenti Iroda produkciós igazgatója. Több, mint egy évtizede művészeket menedzsel és ezen felül számos művész fordul hozzá bizalommal a szakmai, karrier tanácsadás mellett azért, hogy a coaching segítségével fel tudjon dolgozni bizonyos élethelyzetet, nehézséget vagy kudarcot akár magánéletben, akár karrierjében. Mindemelett a Talent Studioban fiatal tehetséges gyerekeket is oktat. És most egy csodálatos és izgalmas előadással kezdi meg 2020-at. Pierog Alexanderrel beszélgettünk a mögöttünk lévő évről és a jövő évi terveiről.


Pierog Alexander

 

Menedzsernek vagy coachnak tartja magát?


Nem tudom azt mondani, hogy csak ez vagyok, vagy csak az vagyok, hiszen a kettő szorosan kapcsolódik egymáshoz. Művészek menedzselésével még a kétezres évek elején kezdtem el foglalkozni, akkor is coacholtam őket, de akkor még nem tudatosan. Azóta a szakma legjobbjaitól megtanultam ez a csodálatos hivatást és mára tudatosan segítem a hozzám forduló művészeket. Azt vallom, hogy egy előadóművész csak akkor tud igazán kimagasló teljesítményt nyújtani, ha szakmailag és lelkileg is kiegyensúlyozott állapotban van. Ezért is tartom olyan fontosnak a coachingot. Úgy gondolom, hogy művészek menedzserének lenni felemelő és felelősségteljes dolog. Nincsenek receptek, jól bevált formulák, trükkök, fordulatok, van viszont művész és menedzsere között létrejövő kreatív viszony, amiből a munkánk során táplálkozunk.


Csak az Ön által menedzselt művészeket coacholja?


Nem csak az ügynökségünkhöz tartozó művészeket coacholok, hiszen sokan tisztelnek meg a bizalmukkal azok a művészek, akiket nem én menedzselek. Nagyon hálás vagyok nekik azért, hogy bíznak bennem, és őszintén vallanak a legbensőbb félelmeikről, fájdalmukról, tragédiájukról. Csodálatos érzés az is, amikor egy coaching folyamat után látom azt, hogy egy adott művész miként változik a színpadon, a sajtóval való kapcsolatában vagy hogyan viszonyul az őt körül vevőkkel szemben. Itt szeretném megjegyezni, hogy nem csak a művészvilágból keresnek meg egy-egy elakadás miatt, hanem az üzleti életből és minden más egyéb területről is.


Mennyire könnyen nyílnak meg Önnek a művészek?


Mivel több, mint egy évtizede dolgozom művészekkel, így jól tudom, hogy Ők sokkal zárkózotabbak, nehezebben nyílnak meg bárkinek is, főleg akkor, ha a lelküket kell kitárni és a legbensőbb titkaikról kell, beszéljenek. Pontosan ezért jól tudom, hogy kellő óvatossággal, tapintatosággal és türelemmel kell viszonyulnom hozzájuk, így szépen lassan kialakítjuk a bizalmi kört és onnantól kezdve nincs megállás. Egyébként ebben az esetben mindegy, hogy coachingról vagy művészmenedzsmentről van szó, mert mind a két esetben az első és legfontosabb feladat a bizalmat kiépíteni.


Most így évvégén visszatekintve milyen éve volt 2019-ben?


Csodálatos és izgalmas évet tudhatok magam mögött, számos kihívással és kudarccal kellett szembe néznem 2019-ben. Ha visszanézek az idei évemre, akkor úgy érzem, hogy többé - kevésbé úgy alakult az évem, ahogyan szerettem volna. Persze elégedett nem lehetek és hátra sem dőlhettek, de aki ismer, az tudja, hogy túlságosan is maximalista vagyok. Ennek ellenére hálás vagyok azért, hogy azt csinálhatom, amit szeretek. Embereken segíthetek, legyen az akár egy sikeres előadóművész, vagy akár egy kismama, akik útkeresésbe vannak, vagy éppen úgy érzik, hogy nem képesek egyedül megoldani az útjukba kerülő akadályt és ezért fordulnak hozzám.


Milyen tervei vannak a 2020-as évre vonatkozóan?


Nos, az évem mindig úgy kezdem, hogy egy új célfüzetet veszek és minimum 10-12 célt írok bele, amelyeket az adott évben szeretnék elérni, így teszek 2020-ban is. Ezek között vannak kisebb és igazán nagy célok is. Fontosnak tartom, hogy az embernek legyenek világos leírt céljai, amikért hajlandó és képes is dolgozni, tenni értük. Minden évben az egyik legfontosabb célom, hogy tovább képezzem magam. Elköteleztem magam az élethosszig tartó tanulásban, és nagyon fontosnak tartom, hogy egy adott területen a szakma legjobbjaitól tanulhassak, hiszen csak így vagyok képes a folyamatos fejlődésre, így tudok még többet segíteni az ügyfeleimnek, akik hozzám fordulnak tanácsért, segítségért.


Február elején tart egy ingyenes online előadást. Mi ez az előadás pontosan?


Igen, 2020. február 2-án tartok egy ingyenes online előadást, amelynek a címe Végtelen lehetőségek. Az előadás alatt beszélni fogok arról mi az, ami gátol minket abban, hogy tovább tudjunk lépni bizonyos élethelyzetekből, mik azok amik legtöbb esetben gátolnak minket abban, hogy elérhessük a céljainkat. Beszélni fogok a berögzült hiedelmeinkről és félelmeinkről, amelyeknek köszönhetően nem tudjuk beengedni a változást az életünkbe. Elmondom majd azt is miként és hogyan érdemes valós célokat kitűzni, és végül az előadáson résztvevőknek megnyitom a Végtelen lehetőségek kapuját és eszközöket adok nekik ahhoz, hogy kihozhassák az életükből a maximumot. Amikor ezt a csapatommal kitaláltuk fontos volt számomra, hogy a lehető legtöbb emberhez elérhessek ezért tettük ezt az előadást ingyenessé és fontos volt az is, hogy az ország bármely szegletéből részt tudjanak venni az előadásomon és ezért lett online. Csodálatos érzés, hogy már most rengetegen jelentkeztek az előadásomra. Nagyon hálás vagyok mindenkinek. Hiszem azt, hogy a 2020-as évünk csodákkal és végtelen lehetőségekkel teli év lesz mindannyiunk számára. Azt kívánom, hogy mindenkinek teljesüljön minden álma célja 2020-ban!

 

Fotó: Kovács Juju

 

Színházport24 - Hírek -
RivaldafényPierog Alexander a sztárok coacha
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon