Hirdetés

Pokoli bál - A Derevo és a Bozsik Yvette Társulat ősbemutatója

Pokoli bál címmel a Derevo és a Bozsik Yvette Társulat ősbemutatóját láthatja a közönség szombaton este a Művészetek Palotájában (Müpa).


Pokoli bĂĄl

 


A németországi székhelyű orosz vizuális színház, a Derevo és a 20 éves Bozsik Yvette Társulat közös munkájaként készült előadás a Müpa Fesztivál Színházában a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) keretében látható - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.


A világhírű orosz zeneszerző, Alfred Schnittke zenéje, Chagall álomszerű rajzai és Gogol különös figurái által inspirált táncdarab főszereplői egy bálon találkoznak. A letűnt arisztokraták, irodaszolgák és jobbágyok, valamint a hivatalnok Csicsikov egy zenére mozdulnak, amely egyszerre grandiózus és szatirikus - olvasható a darab ismertetőjében.

 

Pokoli bĂĄl1

 


Mint írják, a Derevóra jellemző vizualitás, költőiség és egyéni látásmód, valamint a commedia dell arte-elemek használata és stílusjegyei meghatározóak lesznek az előadásban, amelyben fontos szerepet kap még az európai identitás kérdése is. Nem véletlenül: a két társulat 2004-ben, az Európai Unióhoz való csatlakozásunk alkalmából dolgozott először együtt.


Az előadás játékmestere Anton Adasszinszkij, a koreográfiát Bozsik Yvette készítette. A Pokoli bál díszlete Pető József és Vati Tamás, a jelmez Juristovszky Sosa munkája.


Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24
MTI Fotó: Mohai Balázs

Színházport24 - Hírek -
TáncPokoli bál - A Derevo és a Bozsik Yvette Társulat ősbemutatója
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon