Hirdetés

POSZT - Szinte minden program telt ház előtt zajlik

Nem csökken az érdeklődés a 13. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) rendezvényei iránt, a június 6. és 15. között zajló fesztivál szinte minden programja telt ház előtt zajlik.


posztKőhalmi Andrea, a POSZT ügyvezetője az MTI-nek kedden azt mondta, hogy a versenydarabok és a kiemelt off-programok mellett olyan kisebb rendezvények iránt is nagy igény mutatkozik, mint a mese- és bábelőadások.


"Volt példa arra, hogy a látogatók magas száma miatt az egyik bábszínházi előadást a Jókai tér helyett a Széchenyi téren tartották meg" - tette hozzá. Az ügyvezető kiemelte, hogy a változékony időjárás ellenére eddig egyetlen eseményt sem kellett törölni.


A tizenkét versenyelőadásból hetet megtartottak, és bár még öt hátravan, a szervezők már a szombat esti díjkiosztó gálára készülnek. Azon a Talamba Ütőegyüttes, Oláh Gergő és a Kaposvári Egyetem színművész hallgatói lépnek fel.


Az idei POSZT díjaiért hat vidéki, négy fővárosi és két külhoni előadás verseng. A szakmai zsűrit Dobák Lívia dramaturg, Füzér Anni tervező, Gyöngyössy Katalin színművész, Jászay Tamás kritikus, Nagy Viktor rendező, Zalán Tibor drámaíró és Pawel Szkotak, a poznani színház művésze, rendezője alkotja.


A látogatókat a versenydarabokon kívül 29 helyszínen 148 úgynevezett off-programra várják. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a tíznapos találkozó mintegy 50 ezer látogatót vonz, és nemcsak a rendezvényhelyszínek, hanem a pécsi szállodák és éttermek is megtelnek vendégekkel.


Forrás:MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
VidékPOSZT - Szinte minden program telt ház előtt zajlik
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon