Hirdetés

Rekord nézőszám az idei Szegedi Szabadtéri Játékokon

Rekorddal zárt a Szegedi Szabadtéri Játékok, mind a látogatottságot, mind a jegyár-bevételt tekintve - közölték a szervezők az MTI-vel.


Szegedi SzabadtĂŠri JĂĄtĂŠkok1


A tájékoztatás szerint az évad csúcsprodukciói a Gérard Depardieu-vel bemutatott Háry János és a világon először non-replica változatban színre vitt Mamma Mia! voltak. Szombaton, a Mamma Mia! utolsó előadásával ért véget a 2014-es évad. A Szabadtéri Kft. fennállása óta ez lett a fesztivál rekordéve, mind a látogatottságot, mind pedig a jegyár-bevételt tekintve. Az új menedzsment első saját évében, a megörökölt bázisévhez viszonyítva 60 százalékos nézőszám és 90 százalékos bevétel növekedést ért el. A 26 estén 71 ezer néző látta a nyári produkciókat.

 

Az esős időjárás ellenére előadás nem maradt el, mindössze egy alkalommal volt szükség esőnapra. A fesztivál történetének legjelentősebb színpadtechnikai beruházása és nézőtér-színpad 180 fokos elfordítása is sikerrel vizsgázott. A Harangozó Gyula művészeti igazgató által összeállított programtervet, ahogyan az a látogatottsági adatokból is kiderül, szerették a nézők. Az évad csúcsának egyértelműen a non-replica változatban a világon először Szegeden színre vitt Mamma Mia! című musical bizonyult, soha nem látott közönségsikert ért el. Az eredetileg meghirdetett öt helyett hét előadást kellett tartani, így csak ezt a produkciót 28 ezer ember látta. A nagy érdeklődésre való tekintettel a fesztivál életében először állóhelyeket is árusítottak az előadásokra.


A 2015-ös programot hamarosan meghirdetik, annyi már most biztos, hogy az ABBA-musical jövőre is műsorra kerül. Az új szereposztással visszatérő Mamma Mia! július 17-i, 18-i és 19-i előadásaira már most is lehet jegyeket venni - írták közleményükben a szervezők.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Edvin Marton banner

HIRDETÉS

Színházport24 - Hírek -
VidékRekord nézőszám az idei Szegedi Szabadtéri Játékokon
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon