Hirdetés

Rekordokat döntött az egri Gárdonyi Géza Színház

Rekordszámú, 281 előadást játszott ebben az évadban az egri Gárdonyi Géza Színház, miközben tavalyhoz képest megduplázva, 12 ezer 500 fölé emelte bérletes nézőinek számát - mondta Blaskó Balázs színházigazgató pénteken Egerben sajtótájékoztatón.


GĂĄrdonyi GĂŠza SzĂ­nhĂĄz

 


Hozzátette: a nyáron 15 millió forintból fejlesztik a színház fény- és hangtechnikáját. Blaskó Balázs szólt arról is, hogy a fenntartó egri önkormányzat finanszírozásával 25 millió forintból kicserélik az egri színészház nyílászáróit. A színházigazgató szavai szerint új kezdeményezésként már a most záruló évadban elkezdik a következő szezonban színpadra kerülő Dürrenmatt-mű, Az öreg hölgy látogatása, majd a Bál a Savoyban című revüoperett próbáit. "Így az évad elejétől felváltva tudjuk játszani a két nagyszínpadi produkciót" - mutatott rá.


Blaskó Balázs elmondta: nagyszínpadra kerül még A cigánybáró című táncjáték, Shakespeare Rómeó és Júliája, valamint két musical: a Légy jó mindhalálig és a Chaplin filmjének alaphelyzetét feldolgozó A kölyök. A gyerekeknek készül A palacsintás király zenés mesejáték, a Szaffi táncmese, valamint egy ősbemutató, a Pumukli című mesejáték.


A stúdiószínpadon is lesz egy ősbemutató: Görgey Gábor Görgey című drámája, melynek főszerepét Blaskó Péter játssza. Ezen kívül színpadra kerül a Jászai Mariról szóló A megkoszorúzott című monodráma, a Grace és Gloria színmű, az Utolsók című táncjáték, valamint egy akcióvígjáték, a Robinson és Crusoe. Habis László egri polgármester szavai szerint fontos, hogy szerethető legyen a színház. "Hogy a Gárdonyi Géza Színházat szeretik, azt az évad nézőszámai bizonyítják" - mutatott rá.


Hozzátette: a megnőtt nézőszámnak köszönhetően több tízmillió forintos pluszbevételt tud a színház felmutatni, amely fedezetéül szolgál a fény- és hangtechnikai berendezések felújításához. Az MTI kérdésére Blaskó Balázs elmondta: a színház évente mintegy félmilliárdos költségvetésből gazdálkodik.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24


Színházport24 - Hírek -
VidékRekordokat döntött az egri Gárdonyi Géza Színház
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon