Hirdetés

Rekordszámú előadást tartott az évadban a miskolci színház

Rekordot döntött a Miskolci Nemzeti Színház a 190. évadban: a vendégszereplésekkel együtt 610 előadást játszott a társulat, ebből az ország első kőszínházában 583 színházi estén vehettek részt a nézők - közölték a teátrum évadzáró társulati ülésén, szombaton. A következő évad középpontjában Shakespeare művei állnak.


miskolci_nemzeti_szinhaz

 


Kiss Csaba igazgató kiemelte, színes és sikeres évadot tudhatnak maguk mögött. Ezt az is bizonyítja, hogy a Pécsi Országos Színházi Találkozón két előadásuk is szerepel: Bródy Sándor A tanítónő című színműve Rusznyák Gábor rendezésében, és Georg Büchner Woyczek című darabja, amelyet Béres Attila állított színpadra - mondta.


Emellett a Szabó Máté által színre vitt Mozart-opera, a Don Giovanni elnyerte a Primavera' 14 Fesztivál fődíját, így a miskolci teátrum képviseli Magyarországot Pilsenben 2015-ben, Európa Kulturális Fővárosában - tette hozzá. A "színek évadjában" az öt játszóhellyel rendelkező teátrum előadásain több mint 130 ezer néző volt jelen. Az igazgató emlékeztetett arra, hogy az évad drámája az idén Weöres Sándor A holdbeli csónakos című műve volt, az évad szerzőjeként Tasnádi István mutatkozott be.


Hozzátette, ebben az évadban is megrendezték mindkét nemzetközi fesztiváljukat, a Színművészeti Egyetemek Nemzetközi Találkozóját, a SZEM fesztivált, és a határon túli művészek találkozóját, a Határtalan Napok elnevezésű összművészeti fesztivált. Emellett volt Diótörő-ünnep, és William Shakespeare angol drámaíró, költő, színész 450. születésnapja tiszteletére ünnepséget is tartottak, amelynek különlegessége a város új látványossága, az óriásmozaik elkészítése volt.


Kiss Csaba úgy fogalmazott, "egy nagyon-nagyon szomjas városban" dolgoznak, ahol a színházra kíváncsiak az emberek és különösen figyelnek a kultúrára, művészetre. "Erő és színházszeretet jellemzi Miskolcot, a társulat pedig élettel tölti meg teátrum falait" - fűzte hozzá. Az MTI kérdésére azt is elmondta, hogy a következő évad Shakespeare jegyében telik: minden hónapban "örökbe fogadnak" majd egy darabot, az első A makrancos hölgy lesz szeptemberben.
A következő évadra 18 bemutatót terveznek - jegyezte meg az igazgató.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
VidékRekordszámú előadást tartott az évadban a miskolci színház
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon