Hirdetés

Rovat: Budapest

A Vigadó minden művészet iránt érdeklődő ember előtt nyitva áll, a Magyar Művészeti Akadémia tágra nyitja kapuit a hazai kultúra előtt - mondta az MTI-nek Marton Éva operaénekes, akit az akadémia október 15-i tisztújító közgyűlésén elnökségi taggá választottak.

2014.11.07
Rovat: Budapest

A kulturális ágazat a 2015-ös költségvetés nyertesei közé tartozik - közölte szerdán Budapesten Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, hozzátéve: államtitkárságának büdzséje 1,1 milliárd forinttal nő.

2014.11.05
Rovat: Budapest

A József-legenda előadása ritka alkalom, valódi ünnep - mondta az MTI-nek Kocsis Zoltán karmester Richard Strauss egyfelvonásos balettjének november 12-i és 13-i bemutatójáról, amelyen a Szegedi Kortárs Balett társulata Juronics Tamás új koreográfiájában értelmezi át a darabot a Művészetek Palotájában.

2014.11.04
Rovat: Budapest

Margitai Ági Kossuth- és Jászai Mari-díjas, kiváló és érdemes művész rövid, súlyos betegség után november 4-én otthonában, szerettei körében 77 éves korában elhunyt - tudatta a család az MTI-vel kedden.

2014.11.04
Rovat: Budapest

Donka - Levél Csehovnak címmel a Compagnia Finzi Pasca produkciója szerepel keddtől vasárnapig a Művészetek Palotája műsorán: az orosz író ihlette újcirkusz-produkció, amelynek formanyelvét az akrobaták és a bohócok határozzák meg, hétszer látható.

2014.11.04
Rovat: Budapest

Továbbra sem rendeződött a Bárka Színház sorsa: 2 és fél éve húzódó fenntartóváltása még mindig nem zajlott le, az évadot sem tudta megkezdeni a színház, amely januártól kiemelt előadóművészeti szervezeti besorolását is elveszíti. Ráadásul Seress Zoltán igazgató mandátuma novemberben lejár.

2014.11.04
Rovat: Budapest

A nézői reakciók megfigyelése az egyik célja Jefta van Dinther holland koreográfus és táncos elektrosokk-táncra, lüktető techno zenére, sokkoló fény- és hanghatásokra épülő Grind című előadásának, amelyet szerdán láthatnak az érdeklődők a Trafó Kortárs Művészetek Házában.

2014.11.04
Rovat: Budapest

Egyre rosszabb Schubert Éva (83) állapota. A művésznő gyenge, nehezen beszél, de szerencsére állandóan mellette van egy asszony, aki mindenben segít neki.

2014.11.02
Rovat: Budapest

Mundruczó Kornél Proton Színházának előadása nyerte el a kritikusok díját egy szentpétervári fesztiválon.

2014.10.14
Rovat: Budapest

Lia Bugnar Szivárványlány című darabjával budapesti vendégjátékra érkezik a Bukaresti Nemzeti Színház: az előadást pénteken a Radnóti Színházban láthatja a közönség.

2014.10.14
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon