Hirdetés

Rovat: Budapest

Hazai színházi produkciók országos és külföldi forgalmazására mintegy 36,2 millió forint támogatás odaítéléséről döntött Halász János, az EMMI kultúráért felelős államtitkára - tájékoztatta az Emmi kultúráért felelős államtitkársága az MTI-t.

2014.06.02
Rovat: Budapest

Közel 3 ezer új székkel, látványtetővel és más fejlesztésekkel várja vendégeit az idei Budapesti Nyári Fesztiválon a Margitszigeti Szabadtéri Színpad, melynek kétéves felújítása a fesztivál június 13-i nyitókoncertjére lezárul - mondta Bán Teodóra, a fesztivált rendező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek.

2014.06.02
Rovat: Budapest

Idén ismét megmérettetnek a Művészetek Palotája 2013/2014-es évadának komolyzenei előadásairól született kritikák és szerzőik. A háromtagú zsűri - Csengery Kristóf, költő, zenekritikus, szerkesztő; Fábri Péter, író; Keresztury Tibor író, a Litera.hu főszerkesztője - már kiválasztotta az általuk legjobbnak ítélt nyolc kritikát, amelyek közül a közönség döntése alapján kerül majd ki a nyertes. A kritikákra 2014. június 1-jétől június 15-ig lehet szavazni a Müpa honlapján (www.mupa.hu).

2014.05.30
Rovat: Budapest

„Lehet véleményed!" címmel indította be új és formabontó kritikaírói programját a Magyar Színház, a Katona József Színház valamint a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház idén májusban.

2014.05.30
Rovat: Budapest

Orbán Viktor helyett Bognár Zsolt színművész, Kulka János egykori évfolyamtársa írt választ a színésznek a Kerényi-ügyben. Szerinte Kulkának el kellene fogadnia, hogy nem mindenki azt gondolja a művészetről, amit ő.

2014.05.30
Rovat: Budapest

Cseh komédia, francia vígjáték és Broadway-musical is szerepel a jövő évadban a budapesti Thália Színház műsorán: A hőstenor, a Hétköznapi őrületek, a Két szék között, a Félúton a fórum felé és a Ketten egyedül című előadást mutatják be.

2014.05.29
Rovat: Budapest

Jordán Tamás Kossuth-díjas színművész, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója személyes hangú nyílt levélben szólít a legszélesebb körű civil összefogásra annak érdekében, hogy október 23-a politikamentes népünnep legyen.

2014.05.29
Rovat: Budapest

Kulka János, a Katona József Színház társulatának tagja nyílt levelet írt a miniszterelnöknek Kerényi Imre múlt heti kijelentéseivel kapcsolatban, ebben azt kérdi Orbántól: meddig mehet el az Ön személyes megbízottja mások nyílt megbélyegzésében?

2014.05.26
Rovat: Budapest

A STEREO Akt új, Felülről az ibolyát című előadását, Boross Martin rendezését mutatja be május 29-én és 30-án a Trafó Kortárs Művészetek Háza.

2014.05.26
Rovat: Budapest

Prózai és zenés művek szerepelnek a Karinthy Színház 33. évadának műsorán: a jövő szezonban a Whisky esővízzel, a Nyitott ablak, az Aranyifjú és a Nemzeti drogéria című előadásokat láthatja a közönség.

2014.05.24
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon