Hirdetés

Rovat: Budapest

Életének 93. évében péntek reggel, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Jancsó Miklós világhírű magyar filmrendező.

2014.01.31
Rovat: Budapest

Huszti Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező lesz a 2014-es Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) díszvendége - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

2014.01.31
Rovat: Budapest

Lezárult hat Budapest Főváros Önkormányzata tulajdonában lévő színház ellenőrzése: az Állami Számvevőszék (ÁSZ) szerint a vizsgált színházak teljesítették a közszolgáltatási szerződésben meghatározott célokat és feladatokat, ugyanakkor nem az előírásoknak megfelelően számolták el költségeiket.

2014.01.31
Rovat: Budapest

Színes programmal indul február 5-én a második alkalommal megszervezett Humorfesztivál; a Thália Színházban kabaré, bohózat, komédia, tragikomédia és stand-up is várja a közönséget.

2014.01.24
Rovat: Budapest

Életének 84. évében csütörtökön elhunyt Ferrari Violetta, az ötvenes évek egyik legnépszerűbb hazai színésznője - tudatta évfolyamtársa, Gordon Zsuzsa színésznő az MTI-vel.

2014.01.24
Rovat: Budapest

Tolnay Klári generációknak jelentette a művészet boldogságát - mondta a színművész születésének 100. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév csütörtök esti megnyitóján az Uránia Nemzeti Filmszínházban az emberi erőforrások minisztere.

2014.01.24
Rovat: Budapest

Meghallgatta a szakmai bizottság csütörtökön Eszenyi Enikőt, a Vígszínház jelenlegi igazgatóját, aki egyedüliként pályázott a színház vezetői posztjára. Az ülésről a városháza nem közölt részleteket. A Népszava úgy értesült: a bizottság többsége támogatta Eszenyi Enikő kinevezését.

2014.01.24
Rovat: Budapest

A nemzetet csak a kultúra tarthatja össze, amely egyszerre lokalitás és történelmi meghatározottság - hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten, a magyar kultúra napján rendezett díjátadó ünnepségen a Nemzeti Színházban, ahol az ünnepség után első alkalommal rendezték meg a nemzeti fenntartású intézmények közös gálaműsorát.

2014.01.22
Rovat: Budapest

Csütörtökön hallgatja meg a szakmai bizottság Eszenyi Enikőt, a Vígszínház jelenlegi igazgatóját, aki egyedüliként pályázott a színház vezetői posztjára - erősítette meg az MTI-nek a Blikkben szerdán megjelent információt a színház sajtóreferense.

2014.01.22
Rovat: Budapest

Az Essenben dolgozó neves magyar származású dirigens, Stefan Soltész vezénylete alatt Mahler 7. szimfóniáját adják elő a Nemzeti Filharmonikusok a Művészetek Palotájában szombaton.

2014.01.21
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon