Hirdetés

Rovat: Budapest

Életének 84. évében csütörtökön elhunyt Ferrari Violetta, az ötvenes évek egyik legnépszerűbb hazai színésznője - tudatta évfolyamtársa, Gordon Zsuzsa színésznő az MTI-vel.

2014.01.24
Rovat: Budapest

Tolnay Klári generációknak jelentette a művészet boldogságát - mondta a színművész születésének 100. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév csütörtök esti megnyitóján az Uránia Nemzeti Filmszínházban az emberi erőforrások minisztere.

2014.01.24
Rovat: Budapest

Meghallgatta a szakmai bizottság csütörtökön Eszenyi Enikőt, a Vígszínház jelenlegi igazgatóját, aki egyedüliként pályázott a színház vezetői posztjára. Az ülésről a városháza nem közölt részleteket. A Népszava úgy értesült: a bizottság többsége támogatta Eszenyi Enikő kinevezését.

2014.01.24
Rovat: Budapest

A nemzetet csak a kultúra tarthatja össze, amely egyszerre lokalitás és történelmi meghatározottság - hangsúlyozta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten, a magyar kultúra napján rendezett díjátadó ünnepségen a Nemzeti Színházban, ahol az ünnepség után első alkalommal rendezték meg a nemzeti fenntartású intézmények közös gálaműsorát.

2014.01.22
Rovat: Budapest

Csütörtökön hallgatja meg a szakmai bizottság Eszenyi Enikőt, a Vígszínház jelenlegi igazgatóját, aki egyedüliként pályázott a színház vezetői posztjára - erősítette meg az MTI-nek a Blikkben szerdán megjelent információt a színház sajtóreferense.

2014.01.22
Rovat: Budapest

Az Essenben dolgozó neves magyar származású dirigens, Stefan Soltész vezénylete alatt Mahler 7. szimfóniáját adják elő a Nemzeti Filharmonikusok a Művészetek Palotájában szombaton.

2014.01.21
Rovat: Budapest

Holtan találták meg Brady Orsolyát a Quantum Cowboys nevű zenekar még novemberben eltűnt énekesnőjét - tudta meg a Blikk.

2014.01.17
Rovat: Budapest

Nyugodt évet zárt a kulturális kormányzat, amely 2014-ben a fejlesztések továbbvitelére, néhány területen pedig fokozottabb szerepvállalásra készül - mondta el az MTI-nek az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) kultúráért felelős államtitkára.

2014.01.17
Rovat: Budapest

Második alkalommal rendezik meg az idén a Humorfesztivált a Thália Színházban február 5. és 9. között. A Nagymező utcai teátrum ez alkalommal 13 előadásnak ad otthont.

2014.01.16
Rovat: Budapest

A népzene ünnepe címmel tartanak délutántól késő estig rendezvényt szombaton a fővárosi Művészetek Palotájában (Müpa). A programok sorában nyílik Kása Béla fotóművész kiállítása, este gálakoncert lesz mások mellett a Kerekes Band, a Karaván Família és Balogh Kálmán Triója, valamint a Vujicsics együttes részvételével.

2014.01.15
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon