Hirdetés

Rovat: Budapest

Mintegy 17 milliárd forinttal 238,5 milliárd forintra nőnek jövőre az állam kulturális és közösségi szolgáltatásokra fordított támogatásai, ebből a kultúráért felelős államtitkárság több mint 40 milliárd forint fölött rendelkezik - közölte Halász János vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján annak kapcsán, hogy jövő héten kezdődik a költségvetés általános vitája az Országgyűlésben.

2013.10.21
Rovat: Budapest

Megalapításának 15. évfordulóját ünnepli a Trafó - Kortárs Művészetek Háza, amely az eseményre születésnapi programsorozattal készül. A keddi rendezvényen az elmúlt időszak fellépőit, színházi, zenei, cirkuszi és táncprodukciókat láthat a közönség.

2013.10.21
Rovat: Budapest

A bűnről, a büntetésről és a bűnhődésről szóló darabot mutat be szombaton a Katona József Színház. Ödön von Horváth A végítélet napja című művét Bagossy László rendezésében láthatja a közönség.

2013.10.18
Rovat: Budapest

Fesztivál Tanács alakult hétfőn Budapesten Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének részvételével. A testület célja, hogy a Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) és a Budapesti Őszi Fesztivál (Café Budapest) új szervezeti keretek között, a jelenleginél erősebb kormányzati szerepvállalás mellett Európa egyik legjelentősebb összművészeti rendezvénysorozatává váljon.

2013.10.14
Rovat: Budapest

Térítésmentesen látogathatják a látásukban korlátozott tanulók az Újszínház előadásait a Vakok és Gyengénlátók Közép-magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) és a teátrum hétfőn aláírt együttműködési megállapodásának megfelelően.

2013.10.14
Rovat: Budapest

A tavasz óta folyó próbaüzem után november 7-én, Erkel Ferenc születésnapján hivatalosan is megnyílik az Erkel Színház.

2013.10.14
Rovat: Budapest

Továbbra is a művészek részesülnek az üres adathordozók után beszedett jogdíjakból, azok negyedét azonban ezentúl a közös jogkezelők helyett a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) szakkollégiumai osztják szét - mondta L. Simon László, az NKA alelnöke, fideszes országgyűlési képviselő hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2013.10.07
Rovat: Budapest

Megerősítette újszínházbeli felmondásának hírét Pozsgai Zsolt, a teátrum művészeti vezetője az MTI-nek csütörtökön. Elmondta: még egy hónapig köti munkaviszony az intézményhez.

2013.10.03
Rovat: Budapest

Megújult befogadótérrel, új célokkal és társulattal kezdi a 2013/14-es évadot a KOMA, amely az idén három bemutatóval, állandó gyerekprogramokkal és a helyi közösség közreműködésével létrejövő projektekkel várja a közönséget.

2013.10.03
Rovat: Budapest

A múzeumok, színházak, egyetemek között is létezik márkaverseny, közöttük a legnépszerűbbek a Szépművészeti Múzeum, az ELTE, a Vígszínház, és a Budapesti Operettszínház - derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet és a Superbrands Magyarország közös kutatásából.

2013.10.03
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon