Hirdetés

Rovat: Budapest

Elhunyt Vukán György Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zongoraművész, zeneszerző, aki fogorvosként is komoly sikereket ért el. A Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zongoraművész, zeneszerző jövő héten lett volna 72 éves.

2013.08.13
Rovat: Budapest

Ma este rendezik meg az első Budavári Palotakoncertet. Ötventagú szimfonikus zenekar játszik, és a magyar operett neves művészei lépnek pódiumra. A budapesti operett világának modern és tradicionális elemei egyszerre elevenednek meg a színpadon.

2013.08.10
Rovat: Budapest

Összességében a magyar színházi támogatási rendszer nagyon átgondolt, a színházak és a közönség érdekeit szolgálja; ennek köszönhetően a magyar színházak és a magyar kultúra is biztonságban van - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára pénteken egy Gyulán tartott sajtótájékoztatón.

2013.08.03
Rovat: Budapest

Kilenc bemutatót tervez a Karinthy Színház a 32. évadában; a teátrum az ősszel induló szezonban megújuló nézőtérrel is várja a közönséget.

2013.08.02
Rovat: Budapest

Kiírta a pályázatot a Fővárosi Önkormányzat a Vígszínház és a Budapesti Operettszínház vezetésére, miután a jelenlegi vezetők mandátuma 2014 januárjában lejár.

2013.07.26
Rovat: Budapest

Kamarazenekari kísérettel szólal meg Mozart Figaro házassága című operája augusztus 2-án a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A Budapesti Nyári Fesztivál keretében bemutatkozó produkcióval debütál rendezőként Hábetler András operaénekes.

2013.07.25
Rovat: Budapest

Közzétette a Színházi Kritikusok Céhe a Színikritikusok díjára jelöltek névsorát; a szervezet az idén 33. alkalommal nyújtja át az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeinek járó elismerést.

2013.07.25
Rovat: Budapest

Július 31-én vesznek végső búcsút Nagy Ferenctől, a Magyar Állami Operaház pénteken elhunyt Liszt-díjas nyugalmazott karmesterétől.

2013.07.24
Rovat: Budapest

Elhunyt 67 éves korában Halmos Béla Széchenyi-díjas népzenekutató, előadóművész - tudatta felesége az MTI-vel pénteken. Gyenes Katalin tájékoztatása szerint Halmos Bélát csütörtökön budapesti otthonában váratlanul érte a halál.

2013.07.19
Rovat: Budapest

Halász Péter karmester váltja Héja Domonkost az Operaház megbízott főzeneigazgatói székében. A főzeneigazgatói posztra hamarosan pályázatot írnak ki.

2013.07.19
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon