Hirdetés

Rovat: Budapest

Nemzetközi színházi produkcióval várják a látogatókat szeptember és november között hét alkalommal a Szépművészeti Múzeumban, ahol színészek adják elő a gyűjteményben található egy-egy festményhez kapcsolódó irodalmi szövegeket.

2013.08.31
Rovat: Budapest

A Sógornők című darab bemutatójával kezdődik a Vígszínház 2013/2014-es évada. A darab Hegedűs D. Géza rendezésében, tizenhárom színésznő játékával augusztus 29-én, 30-án és 31-én este lesz látható a Pesti Színházban.

2013.08.29
Rovat: Budapest

Két pályázat érkezett a Vígszínház, és négy a Budapesti Operettszínház vezetésére a hétfői határidőig; az MTI értesülése szerint a prózai színház vezetésére Eszenyi Enikő és Balázs Péter, a zenésére Kerényi Miklós Gábor, Bozsó József, Nagy Viktor és Tokody Ilona pályázott.

2013.08.27
Rovat: Budapest

A Szív hídjai, a Római vakáció és a Hippolyt is látható az ősszel induló színházi évadban a budapesti Belvárosi Színházban, ahol a nyáron bemutatott előadások mellett új produkcióval, a Hitted volna? című darabbal is várják a közönséget.

2013.08.22
Rovat: Budapest

Nyolc premierrel várja nézőit az új évadban a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, amely szeptember 7-én rendezi meg ingyenes évadnyitó fesztiválját.

2013.08.22
Rovat: Budapest

Szeptemberben újra a vidéki színházaké a főszerep a Thália Színházban; a Vidéki Színházak Fesztiválján tizenegy teátrum mutatja be egy-egy előadását a budapesti közönségnek.

2013.08.21
Rovat: Budapest

Két, a társulat számára írt darabbal nyitja az idényt a Katona József Színház, ahol az idei évadban kilenc új bemutatót láthat a közönség.

2013.08.21
Rovat: Budapest

Megtartotta évadnyitó társulati ülését a budapesti Nemzeti Színház szerdán. Az eseményen az emberi erőforrások minisztere arról szólt, hogy a társulat nehéz feladat előtt áll, amelynek teljesítéséhez a kulturális kormányzat minden szükséges segítséget meg fog adni.

2013.08.21
Rovat: Budapest

Kedden, a nemzeti ünnepen délutántól éjszakáig dzsesszkoncertek hallhatók a Művészetek Palotájában a Zászlótérben és az Üvegteremben, valamint a ház előtt épített szabadtéri színpadnál. Az esti tűzijáték után olyan dzsesszmuzsika szól, amelyre akár táncolni is lehet.

2013.08.17
Rovat: Budapest

Elhunyt Vukán György Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zongoraművész, zeneszerző, aki fogorvosként is komoly sikereket ért el. A Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zongoraművész, zeneszerző jövő héten lett volna 72 éves.

2013.08.13
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon