Hirdetés

Rovat: Budapest

Alföldi Róbert a leghatározottabban visszautasítja, hogy a Főpolgármesteri Hivatal szerdai közleményében összemossa a Nemzeti Színház 2009-es működési számait az Újszínház 2012-es adataival, azt a látszatot keltve, hogy ugyanazok a tendenciák tapasztalhatók mindkét színháznál, és ezzel is igazolja az Újszínház nézőszámának harmadával való csökkenését.

2013.05.16
Rovat: Budapest

Az Újszínház - a tavalyi évad és üzleti év számai alapján - megfelelően teljesíti mind a jogszabály által előírt feltételeket, mind a fenntartó fővárosi önkormányzat által támasztott előírásokat - közölte a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-vel.

2013.05.15
Rovat: Budapest

A Magyar Színház helyzetét biztonságosnak ítélte Őze Áron, aki az MTI-nek elmondta: adósságállományukat ledolgozták. A teátrum igazgatója kiemelte: csütörtökön bemutatót tartanak, a Nero, a véres költő című előadást tűzik műsorra, emellett szólt a jövő évad terveiről is.

2013.05.15
Rovat: Budapest

Emléktáblát avatott Bujtor István születésének 71. évfordulója alkalmából a ferencvárosi önkormányzat a Mester utca 1. számú ház falán, a színművész, színigazgató, rendező egykori lakhelyén.

2013.05.15
Rovat: Budapest

A jeles évfordulókhoz, ünnepekhez csatlakoznak a műsorok az idén 75 éves, a szezonnyitásra megújuló Margitszigeti Szabadtéri Színpadon: a 200 éve született Richard Wagnerre és Giuseppe Verdire emlékezik a június 14-i nyitóhangverseny, augusztus 20-án pedig az állami ünnephez kapcsolódva Erkel István király című operáját mutatják be.

2013.05.14
Rovat: Budapest

Több mint 700 millió forintból korszerűsítheti a működtető Szabadtér Színház a Margitszigeti Szabadtéri Színpadot. A felújítására a 350 milliós kormányzati forrás mellé a Fővárosi Önkormányzat további 358 millió forintot ad.

2013.05.13
Rovat: Budapest

Kilenc előadást láthat a budapesti közönség a határon túli magyar színházak szerdán kezdődő szemléjén a Thália Színházban.

2013.05.13
Rovat: Budapest

Csányi Sándor lesz a Thália Színház általános művészeti vezetője és a színművész látja el a továbbiakban Litkai Gergely feladatköreit is, aki az évad végével leköszön a Thália Kabaré művészeti vezetéséről.

2013.05.08
Rovat: Budapest

A kulturális államtitkárság őszre elkészíti a közösségi művelődési stratégiát, amelyet szakmai vitára bocsátanak - jelentette be Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kulturális államtitkára szerdán Debrecenben.

2013.05.08
Rovat: Budapest

A londoni West End és a New York-i Broadway után a Budapesti Operettszínházban mutatják be Kerényi Miklós Gábor igazgató rendezésében a többszörös Oscar-díjas film nyomán készült Ghost című musicalt. A kettős szereposztás premierjeit május 31-én és június 1-jén tartják.

2013.05.07
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon