Hirdetés

Rovat: Budapest

Rendezőt keres az Újszínház Gyurkovics Tibor Kreutzer szonáta című komédiájához: Magyarországon élő vagy külhoni, rendezői diplomával rendelkező magyar szakember jelentkezését várják.

2013.04.26
Rovat: Budapest

A Magyar Teátrumi Társaság tagsága határozottan kiáll Vidnyánszky Attila mellett. A Nemzeti Színház igazgatói kinevezése kapcsán az elmúlt időszakban elszaporodtak Vidnyánszky személyével kapcsolatosan áll a Magyar Teátrum közleményében.

2013.04.23
Rovat: Budapest

Az anyák napját megelőző szombaton, május 4-én délelőtt hagyományteremtő szándékkal, KismaMatiné címmel rendeznek előadást az Operaházban, amelyre 300 várandós kismamát, illetve kispapát várnak.

2013.04.23
Rovat: Budapest

Stohl András maradhat a Nemzeti Színházban ugyanis Vidnyánszky Attila a teátrum újonnan megválasztott igazgatója mégis adna esélyt Bucinak, csak hogy a színész már a Vígszínházzal is elkezdett tárgyalni. Így Sthol komoly döntéshelyzet elé állt vagy a Nemzeti vagy a Vígszínházat választja.

2013.04.23
Rovat: Budapest

Hollósi Frigyes nevét viseli ezentúl a Nemzeti Színház színészbüféje, az emléktáblát a június 30-ig hivatalba lévő Alföldi Róbert igazgató avatta fel - írja a Blikk. A tavaly decemberben, súlyos betegség után elhunyt színművész április 21-én lett volna 72 esztendős.

2013.04.22
Rovat: Budapest

Kihirdették az Újszínház Bodnárné-novellapályázatának eredményeit: a középiskolás korosztály számára kiírt verseny három díjazottja Teibert Eszter, Tóth Teodóra és Mirk Klára lett.

2013.04.22
Rovat: Budapest

A Nemzeti Színházban áprilisban és májusban is különleges programokon vehet részt a közönség: Az ördög szekrénye, a Mephisto és a Social Error - The Last Man in Budapest című előadások bemutatói mellett a Baltazár Színház produkciója, Rátóti Zoltán koncertje, Tót Endre kiállítása, könyvbemutatók és az Újvidéki Színház vendégjátéka várja a nézőket.

2013.04.21
Rovat: Budapest

TITÁNium elnevezéssel hirdet pályázatot a FÜGE Produkció, amely májusban tehetségkutató színházi szemlét is rendez a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban. A négynapos esemény a pályázati felhívás célkitűzéseit tükrözi.

2013.04.21
Rovat: Budapest

Április végén ismerteti a Nemzeti Színház jövő évadának pontos műsorát a leendő igazgató, Vidnyánszky Attila, aki az MTI-nek csütörtökön beszélt a tervezett bemutatókról. A nyitóelőadás Tamási Áron Vitéz lélek című darabja lesz.

2013.04.18
Rovat: Budapest

A kultúrának szüksége van az erős politikai érdekképviseletre, és a művészeti élet szereplőinek legalább az alapkérdésekről párbeszédet kellene folytatniuk - állapították meg a Fókuszban a nemzeti érdek című csütörtöki budapesti kultúrpolitikai konferencia résztvevői.

2013.04.18
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon