Hirdetés

Rovat: Budapest

A Madách, a Thália, a Centrál és a Vígszínház is készül szombaton a színházak éjszakájára: nyílt próbával, prózai- és zenés produkciókkal, vetítéssel, kvízműsorral, kabaréműsorral és színésztréninggel várják a közönséget.

2013.05.04
Rovat: Budapest

Lemond az Előadóművészeti Iroda Színházművészeti Bizottságának elnöki posztjáról Vidnyánszky Attila rendező, aki júliustól vezeti a Nemzeti Színházat. A leendő igazgató a kaposvári egyetemi osztályát viszont mindenképpen tovább viszi.

2013.05.04
Rovat: Budapest

Csaknem 1,3 milliárd forint állami támogatást nyertek a minősítéssel nem rendelkező, független előadó-művészeti szervezetek, a szabadtéri és a nemzetiségi színházak, valamint a zenekarok és az énekkarok.

2013.05.02
Rovat: Budapest

A kulturális rendszerváltás betetőzéseként az ágazat nemzeti intézményi koncepció kidolgozását kezdi el - mondta Halász János kultúráért felelős államtitkár kedden a Nemzeti Előadó-művészeti Érdekegyeztető Tanács (NEÉT) keddi budapesti ülésén.

2013.05.01
Rovat: Budapest

Különleges programokkal rendezik meg a Színházak éjszakáját szombat déltől vasárnap hajnalig: a Fővárosi Önkormányzat 14 színháza összesen száz produkcióval várja a közönséget.

2013.05.01
Rovat: Budapest

Május végére lezárulhat a Bárka Színház átadás-átvétele, így a jövő évadot már a Nemzeti Közszolgálati Egyetem részeként kezdhetik - mondta el az MTI-nek Seress Zoltán igazgató.

2013.04.29
Rovat: Budapest

Rendezőt keres az Újszínház Gyurkovics Tibor Kreutzer szonáta című komédiájához: Magyarországon élő vagy külhoni, rendezői diplomával rendelkező magyar szakember jelentkezését várják.

2013.04.26
Rovat: Budapest

A Magyar Teátrumi Társaság tagsága határozottan kiáll Vidnyánszky Attila mellett. A Nemzeti Színház igazgatói kinevezése kapcsán az elmúlt időszakban elszaporodtak Vidnyánszky személyével kapcsolatosan áll a Magyar Teátrum közleményében.

2013.04.23
Rovat: Budapest

Az anyák napját megelőző szombaton, május 4-én délelőtt hagyományteremtő szándékkal, KismaMatiné címmel rendeznek előadást az Operaházban, amelyre 300 várandós kismamát, illetve kispapát várnak.

2013.04.23
Rovat: Budapest

Stohl András maradhat a Nemzeti Színházban ugyanis Vidnyánszky Attila a teátrum újonnan megválasztott igazgatója mégis adna esélyt Bucinak, csak hogy a színész már a Vígszínházzal is elkezdett tárgyalni. Így Sthol komoly döntéshelyzet elé állt vagy a Nemzeti vagy a Vígszínházat választja.

2013.04.23
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon