Hirdetés

Rovat: Budapest

A kulturális rendszerváltás betetőzéseként az ágazat nemzeti intézményi koncepció kidolgozását kezdi el - mondta Halász János kultúráért felelős államtitkár kedden a Nemzeti Előadó-művészeti Érdekegyeztető Tanács (NEÉT) keddi budapesti ülésén.

2013.05.01
Rovat: Budapest

Különleges programokkal rendezik meg a Színházak éjszakáját szombat déltől vasárnap hajnalig: a Fővárosi Önkormányzat 14 színháza összesen száz produkcióval várja a közönséget.

2013.05.01
Rovat: Budapest

Május végére lezárulhat a Bárka Színház átadás-átvétele, így a jövő évadot már a Nemzeti Közszolgálati Egyetem részeként kezdhetik - mondta el az MTI-nek Seress Zoltán igazgató.

2013.04.29
Rovat: Budapest

Rendezőt keres az Újszínház Gyurkovics Tibor Kreutzer szonáta című komédiájához: Magyarországon élő vagy külhoni, rendezői diplomával rendelkező magyar szakember jelentkezését várják.

2013.04.26
Rovat: Budapest

A Magyar Teátrumi Társaság tagsága határozottan kiáll Vidnyánszky Attila mellett. A Nemzeti Színház igazgatói kinevezése kapcsán az elmúlt időszakban elszaporodtak Vidnyánszky személyével kapcsolatosan áll a Magyar Teátrum közleményében.

2013.04.23
Rovat: Budapest

Az anyák napját megelőző szombaton, május 4-én délelőtt hagyományteremtő szándékkal, KismaMatiné címmel rendeznek előadást az Operaházban, amelyre 300 várandós kismamát, illetve kispapát várnak.

2013.04.23
Rovat: Budapest

Stohl András maradhat a Nemzeti Színházban ugyanis Vidnyánszky Attila a teátrum újonnan megválasztott igazgatója mégis adna esélyt Bucinak, csak hogy a színész már a Vígszínházzal is elkezdett tárgyalni. Így Sthol komoly döntéshelyzet elé állt vagy a Nemzeti vagy a Vígszínházat választja.

2013.04.23
Rovat: Budapest

Hollósi Frigyes nevét viseli ezentúl a Nemzeti Színház színészbüféje, az emléktáblát a június 30-ig hivatalba lévő Alföldi Róbert igazgató avatta fel - írja a Blikk. A tavaly decemberben, súlyos betegség után elhunyt színművész április 21-én lett volna 72 esztendős.

2013.04.22
Rovat: Budapest

Kihirdették az Újszínház Bodnárné-novellapályázatának eredményeit: a középiskolás korosztály számára kiírt verseny három díjazottja Teibert Eszter, Tóth Teodóra és Mirk Klára lett.

2013.04.22
Rovat: Budapest

A Nemzeti Színházban áprilisban és májusban is különleges programokon vehet részt a közönség: Az ördög szekrénye, a Mephisto és a Social Error - The Last Man in Budapest című előadások bemutatói mellett a Baltazár Színház produkciója, Rátóti Zoltán koncertje, Tót Endre kiállítása, könyvbemutatók és az Újvidéki Színház vendégjátéka várja a nézőket.

2013.04.21
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon