Hirdetés

Rovat: Budapest

Hollósi Frigyes nevét viseli ezentúl a Nemzeti Színház színészbüféje, az emléktáblát a június 30-ig hivatalba lévő Alföldi Róbert igazgató avatta fel - írja a Blikk. A tavaly decemberben, súlyos betegség után elhunyt színművész április 21-én lett volna 72 esztendős.

2013.04.22
Rovat: Budapest

Kihirdették az Újszínház Bodnárné-novellapályázatának eredményeit: a középiskolás korosztály számára kiírt verseny három díjazottja Teibert Eszter, Tóth Teodóra és Mirk Klára lett.

2013.04.22
Rovat: Budapest

A Nemzeti Színházban áprilisban és májusban is különleges programokon vehet részt a közönség: Az ördög szekrénye, a Mephisto és a Social Error - The Last Man in Budapest című előadások bemutatói mellett a Baltazár Színház produkciója, Rátóti Zoltán koncertje, Tót Endre kiállítása, könyvbemutatók és az Újvidéki Színház vendégjátéka várja a nézőket.

2013.04.21
Rovat: Budapest

TITÁNium elnevezéssel hirdet pályázatot a FÜGE Produkció, amely májusban tehetségkutató színházi szemlét is rendez a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban. A négynapos esemény a pályázati felhívás célkitűzéseit tükrözi.

2013.04.21
Rovat: Budapest

Április végén ismerteti a Nemzeti Színház jövő évadának pontos műsorát a leendő igazgató, Vidnyánszky Attila, aki az MTI-nek csütörtökön beszélt a tervezett bemutatókról. A nyitóelőadás Tamási Áron Vitéz lélek című darabja lesz.

2013.04.18
Rovat: Budapest

A kultúrának szüksége van az erős politikai érdekképviseletre, és a művészeti élet szereplőinek legalább az alapkérdésekről párbeszédet kellene folytatniuk - állapították meg a Fókuszban a nemzeti érdek című csütörtöki budapesti kultúrpolitikai konferencia résztvevői.

2013.04.18
Rovat: Budapest

17 munkaügyi per indult korábban a Magyar Színház ellen, amiből tizenkettőt meg is nyertek a korábban kirúgott dolgozók - írja a Blikk. A színház azonban egyelőre nem fizet.

2013.04.16
Rovat: Budapest

Éjjel már sorban álltak a Nemzeti Színház jegyeiért a fővárosban. A teátrum Andrássy úti jegyirodánál tucatnyian táboroztak kempingszékekkel, csokival és üdítővel, hogy annyi jegyet vegyenek, amennyit csak tudnak.

2013.04.14
Rovat: Budapest

Minden nyolcadik magyar jár színházba, főként fiatal és középkorú, magasabb státuszú nők, akik más kulturális eseményeket, így komoly- vagy könnyűzenei koncertet, kiállítást vagy filmvetítést is átlagon felüli arányban látogatnak - derül ki a Tárki Háztartás Monitor 2012-es kutatásából.

2013.04.10
Rovat: Budapest

Pályázatot hirdet általános iskolások részére a Magyar Színház az Izabella utcán álló kamion utánfutójának lefestésére: az utánfutó négy oldalára a színház gyerekelőadásaihoz kötődő grafikák terveit várja az intézmény.

2013.04.09
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon