Hirdetés

Rovat: Budapest

TITÁNium elnevezéssel hirdet pályázatot a FÜGE Produkció, amely májusban tehetségkutató színházi szemlét is rendez a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban. A négynapos esemény a pályázati felhívás célkitűzéseit tükrözi.

2013.04.21
Rovat: Budapest

Április végén ismerteti a Nemzeti Színház jövő évadának pontos műsorát a leendő igazgató, Vidnyánszky Attila, aki az MTI-nek csütörtökön beszélt a tervezett bemutatókról. A nyitóelőadás Tamási Áron Vitéz lélek című darabja lesz.

2013.04.18
Rovat: Budapest

A kultúrának szüksége van az erős politikai érdekképviseletre, és a művészeti élet szereplőinek legalább az alapkérdésekről párbeszédet kellene folytatniuk - állapították meg a Fókuszban a nemzeti érdek című csütörtöki budapesti kultúrpolitikai konferencia résztvevői.

2013.04.18
Rovat: Budapest

17 munkaügyi per indult korábban a Magyar Színház ellen, amiből tizenkettőt meg is nyertek a korábban kirúgott dolgozók - írja a Blikk. A színház azonban egyelőre nem fizet.

2013.04.16
Rovat: Budapest

Éjjel már sorban álltak a Nemzeti Színház jegyeiért a fővárosban. A teátrum Andrássy úti jegyirodánál tucatnyian táboroztak kempingszékekkel, csokival és üdítővel, hogy annyi jegyet vegyenek, amennyit csak tudnak.

2013.04.14
Rovat: Budapest

Minden nyolcadik magyar jár színházba, főként fiatal és középkorú, magasabb státuszú nők, akik más kulturális eseményeket, így komoly- vagy könnyűzenei koncertet, kiállítást vagy filmvetítést is átlagon felüli arányban látogatnak - derül ki a Tárki Háztartás Monitor 2012-es kutatásából.

2013.04.10
Rovat: Budapest

Pályázatot hirdet általános iskolások részére a Magyar Színház az Izabella utcán álló kamion utánfutójának lefestésére: az utánfutó négy oldalára a színház gyerekelőadásaihoz kötődő grafikák terveit várja az intézmény.

2013.04.09
Rovat: Budapest

Egy év alatt 13 produkció, 11 ezer néző - ezek a számok jellemzik a 2012 áprilisában megnyílt Rózsavölgyi Szalon működését. A szalon az évadot június 30-án zárja, addig több bemutató várható, vasárnap például a Katarina Mazetti bestselleréből készült A pasi a szomszéd sír mellől című kamarajáték premierjét tartják.

2013.04.09
Rovat: Budapest

Az Én, József Attila című zenés játékkal és a Cseppkő Gyermekotthon egyik lakójának fellépésével ünnepli a Madách Színház a költészet napját április 11-én. Az esti előadás után a 15 éves Kovács Nikolett szaval a közönségnek csütörtökön.

2013.04.08
Rovat: Budapest

A kortárs magyar költészet meghatározó alkotói, köztük Juhász Ferenc, Csoóri Sándor, Lator László és Kányádi Sándor részvételével, egész napos rendezvénnyel ünnepli a költészet napját április 11-én a Művészetek Palotája. Napközben interaktív gyerekelőadás, "versjátszóház", verspont, este pedig a kortárs magyar líra reprezentatív körképe, ünnepi versest várja az érdeklődőket.

2013.04.08
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon