Hirdetés

Kilenc bemutatót tervez az új évadban a Kolozsvári Állami Magyar Színház, amely kedden tartotta évadnyitó társulati ülését.

2013.08.21

A kassai Amfiteátrumban, az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat részeként ma lép színpadra a Ghymes együttes és a Honvéd Táncszínház, amely Benyovszky Móric életéről szóló előadását mutatja be.

2013.08.10

Az Edinburgh-i Fringe Fesztiválon mutatják be Visky András Júlia című drámáját - közölte csütörtökön a Kolozsvári Állami Magyar Színház.

2013.07.25

A zenekari árokba esett, és olyan súlyos fej- és lábsérülést szenvedett a moszkvai Nagyszínház másodhegedűse szerdán, hogy a kórházban meghalt. A nem mindennapi munkahelyi baleset egybeesett a Bolsoj új vezérigazgatójának hivatalba lépésével.

2013.07.18

Százszor állt a közönség elé a Ványa bácsi című Csehov-drámával a Kolozsvári Állami Magyar Színház társulata. A szerdai jubileum alkalmával Tompa Gábor színházigazgató nyilvánosan mondott köszönetet a produkció előadóinak.

2013.06.27

A magyar és román tagozattal működő Marosvásárhelyi Nemzeti Színház három korábbi román vezérigazgatója kezdeményezte a román kulturális tárcánál, hogy önálló intézményként működjék tovább a román és a magyar tagozat.

2013.06.27

Rövid, méltósággal viselt szenvedés után, életének nyolcvankilencedik évében szombaton elhunyt Lohinszky Loránd érdemes művész, nyugalmazott egyetemi tanár, az erdélyi színjátszás nagy mestere - tudatta az MTI-hez is eljuttatott közleményében a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata.

2013.06.23

A Magyar Állami Operaház társulata távol-keleti turnéra utazott kedden. Japán tizenhárom városában adják elő a Traviatát, majd Kínában, Tiencsinben mutatnak be három Verdi-operát.

2013.06.11

A Kolozsvári Magyar Opera Béres László rendezte musicaljét, a Valahol Európábant, a Temesvári Nemzeti Operaház Korcsmáros György rendezte Hegedűs a háztetőn-előadását és Székely László díszlettervezőt is díjazták a romániai operaházak első alkalommal megszervezett díjkiosztó gáláján.

2013.06.10

Esterházy Péter Harmonia caelestis című regényének színpadi változatával szerepelt a moszkvai Csehov színházi fesztiválon a bécsi Burgtheater. Az előadásról szerdán számolt be a Kommerszant című orosz napilap.

2013.06.05
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon