Hirdetés

Rovat: Opera

Operaelőadásokkal, zongora- és dalesttel, valamint gasztro-koncerttel várja az érdeklődőket hétvégén az Egri Kamaraopera Fesztivál.

2014.11.07
Rovat: Opera

Az Armel Operaverseny és Fesztivál 2008-as alapítása óta működik Magyarországon. Minden évben öt országból mutat be operaelőadásokat, melyekből az egyik mindig egy magyar társulat új produkciója.

2014.11.04
Rovat: Opera

Vörös Szilvia nyerte meg a szombat este zárult I. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny nagydíját.

2014.09.21
Rovat: Opera

Az Íphigeneia Tauriszban című Gluck-opera Richard Strauss által készített átiratának magyarországi bemutatójával zárul az Operaház idei premiereinek sora. A darabot Alföldi Róbert viszi színre, akinek ez első operaházi rendezése.

2014.06.19
Rovat: Opera

Töketlenkedő férfiak, mindenre elszánt nők, egy tökös női vezér és a kialkudott váltságdíj, valamint Nárcisz és Echó mitológiai története, egy teljesen más hangszerelésben. Az Operettszínház Raktárszínházában Somogyi Szilárd rendező két kortárs kisoperát állított színpadra.

2014.05.28
Rovat: Opera

Nagy erőpróbát jelent az Operaháznak a vasárnap kezdődő Strauss150 Fesztivál, amelyen Richard Strauss hat operáját tűzik műsorra - hangsúlyozta Ókovács Szilveszter főigazgató, aki szerint a világon egyedülálló sorozattal tisztelegnek a 150 éve született német komponista életműve előtt.

2014.05.22
Rovat: Opera

Heves felháborodást váltott ki az operavilág neves csillagainak részéről az ír mezzoszoprán énekesnő, Tara Erraught testalkatát ért negatív megjegyzések garmadája.

2014.05.22
Rovat: Opera

Magyarországon lép fel José Cura a pénteken elkezdődött Budapesti Tavaszi Fesztivál (BTF) keretében. A világhírű argentin tenor Cavaradossit alakítja Puccini Toscájában a Magyar Állami Operaház pénteki és vasárnapi előadásán.

2014.03.23
Rovat: Opera

Vidnyánszky Attila rendezésében, a friss Kossuth-díjas Kiss B. Atilla fellépésével, Héja Domonkos vezénylete alatt állítja színpadra hat év után Janáček híres operáját, a Jenůfát a Magyar Állami Operaház.

2014.03.18
Rovat: Opera

A korábbi évektől eltérően előreláthatólag nem Szegeden rendezik meg idén ősszel az Armel-operaverseny és -fesztivál döntőjét, melyen négy külföldi és egy hazai színház produkcióját láthatja a közönség - közölte Havas Ágnes igazgató pénteken az MTI érdeklődésére.

2014.02.21
1 2 3 4 5 6 7
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon