Hirdetés

Rovat: Opera

A koncertrepertoárból hiányzó dalműsorokat szervez a Magyar Állami Operaház; a koncertek minden hónap első szombatján várják a közönséget a Székely Bertalan-teremben. Az első alkalommal, október 5-én a világhírű orosz basszus, Jevgenyij Nyesztyerenko lép fel.

2013.09.26
Rovat: Opera

Mindenképpen megtartja a Magyar Állami Operaház szombaton Verdi Falstaffjának bemutatóját, amelyet színes szabadtéri eseménysor előz meg kora délutántól - közölte a dalszínház csütörtökön arra reagálva, hogy az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete (ODFSZ) a szombati évadnyitóra sztrájkot hirdetett.

2013.09.20
Rovat: Opera

Sztrájkfelhívást tett közzé szombat estére, Verdi Falstaffjának bemutatójára az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete (ODFSZ).

2013.09.19
Rovat: Opera

Ókovács Szilveszter úgy látja, hogy az operanézők egy része nem tud elszakadni a hagyományoktól és továbbra is tradicionális környezetben szeretné látni a zenei műveket és az épületet, ám a felnövekvő új operakedvelő közönség nyitott az újításokra.

2013.08.25
Rovat: Opera

Ma tartja a Porgy és Bess főpróbáját az amerikai Living Arts társulat a szegedi Dóm téren. A főszereplők rengeteg kihívást találnak a jazz és gospel elemeket is tartalmazó operában. A rendező szerint Gershwin tökéletes művet írt.

2013.08.09
Rovat: Opera

A Szigeten idén olyan dallamok is felcsendülnek, amelyeket már egy-két száz éve is fütyültek a fiatalok az utcán. Az Opera új generációs képviselői augusztus 7-étől öt estén át a Sziget Fesztivál Összművészeti színpadán adják elő a világ leghíresebb operadallamait.

2013.08.07
Rovat: Opera

Rost Andrea szerint klasszikus, szép, minden részletében alaposan kidolgozott és ízléses előadásra számíthat a néző Puccini Pillangókisasszony című operájának bemutatásakor a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

2013.07.22
Rovat: Opera

Kínában vendégszerepel vasárnaptól július 20-ig a Magyar Állami Operaház társulata.

2013.07.03
Rovat: Opera

Művészlelkek címmel tartja a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ének tanszaka hagyományos, év végi nyilvános operavizsgáját vasárnap délelőtt a Magyar Állami Operaházban. Elsőként a fiatal zeneszerző, Solti Árpád La Violetta című egyfelvonásos vígoperája ősbemutatóként hangzik el.

2013.06.27
Rovat: Opera

Sikeresnek ítélte a miskolci Bartók Plusz Operafesztivál idei évadját Kesselyák Gergely fesztiváligazgató a programsorozat záró napján, vasárnap délután tartott sajtótájékoztatón.

2013.06.23
1 2 3 4 5 6 7
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon