Hirdetés

Rovat: Vidék

A hagyományokhoz híven idén is ünnepi gálaesttel zárta az évadot a Békéscsabai Jókai Színház. Új helyszínre, a városháza udvarára várta június 21-én közönségét a teátrum, hogy az elmúlt évad szakmai és közönség sikereit együtt ünnepelhessük meg.

2014.06.22
Rovat: Vidék

Besenczi Árpád marad a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház igazgatója, miután a városi közgyűlés csütörtöki ülésén egyhangúlag támogatta a teátrumot jelenleg is vezető színművész újbóli kinevezését.

2014.06.19
Rovat: Vidék

Idén a Győri Nemzeti Színház ad otthont a hetedik alkalommal megrendezett Színészünnepnek. A szeptember 5. és 8. között zajló eseménysorozat végén adják át a Kaszás Attila-díjat, amelyért Pogány Judit, az Örkény Színház színésze, Schneider Zoltán, a Radnóti Színház társulatának tagja és Nagy Alfréd, a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház művésze van versenyben.

2014.06.19
Rovat: Vidék

Szerencsés és sikeres évadot zárt a Soproni Petőfi Színház, minden előadás jól sikerült; májusban nem lehetett jegyet kapni az Evita című rockoperára - hangzott el a társulat szerdai évadzáró ülésén Sopronban.

2014.06.19
Rovat: Vidék

Szombaton este gálaműsorral nyitja meg kapuit a szarvasi Vízi Színház, a nyári teátrumban augusztus 19-ig minden este előadással várják a közönséget - tájékoztatta a játszóhelyet működtető Békéscsabai Jókai Színház igazgatója az MTI-t.

2014.06.14
Rovat: Vidék

Rekordot döntött a Miskolci Nemzeti Színház a 190. évadban: a vendégszereplésekkel együtt 610 előadást játszott a társulat, ebből az ország első kőszínházában 583 színházi estén vehettek részt a nézők - közölték a teátrum évadzáró társulati ülésén, szombaton. A következő évad középpontjában Shakespeare művei állnak.

2014.06.08
Rovat: Vidék

Az egri Gárdonyi Géza Színház most záruló évadában már egyértelműen előtérbe kerültek a zenés előadások, a közönség ugyanis igényli a zenés műfajokat - mondta el Blaskó Balázs, a teátrum igazgatója a pénteki évadzáró társulati ülésen.

2014.06.08
Rovat: Vidék

A tavalyinál tízmillió forinttal több, csaknem 94 millió forint volt a bevétele az idei színházi évadban a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színháznak.

2014.06.02
Rovat: Vidék

Jeltolmács kíséri Leonard Gershe színművének június 3-ai előadását a Gárdonyi Géza Színház stúdiószínpadán. A Marjai Virág, Tímár Éva és Ozsgyáni Mihály játszotta előadás könnyebb megértését és befogadását a nagyothalló és siket látogatók számára ezúttal Hanák Petra jeltolmács segíti.

2014.05.30
Rovat: Vidék

Életének 52. évében elhunyt Józsa Mihály újságíró, előadóművész; a Magyar Teátrum című újság felelős szerkesztőjét pénteken hajnalban hosszan tartó betegség után érte a halál - tudatta a Magyar Teátrumi Társaság az MTI-vel.

2014.05.30
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon