Hirdetés

Rovat: Vidék

Pozsgai Zsolt A vasgróf című színművének ősbemutatójával indul szeptemberben a Szegedi Nemzeti Színház következő évadja - közölte Gyüdi Sándor főigazgató pénteken a Tisza-parti városban.

2014.05.30
Rovat: Vidék

Idén is tizenhat produkcióra, köztük vígjátékra, bohózatra, komédiára, operettre, táncestre és diákszínjátszók előadására várja a közönséget a Pécsi Nyári Színház június 13. és augusztus 10. között a baranyai megyeszékhelyen.

2014.05.29
Rovat: Vidék

A nagyszínpadon hét, a Kelemen László Kamaraszínházban, illetve a várhatóan 2014 januárban, az egykori Városi Mozi épületében kialakítandó játszóhelyen három, a Ruszt Stúdióban szintén három bemutató lesz az új évadban - ismertette a jövő évi premiereket Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója csütörtökön az évadzáró társulati ülésen.

2014.05.29
Rovat: Vidék

A Traviata, valamint a Rómeó és Júlia szerepel az idén ötvenéves Iseumi Szabadtéri Játékok műsorán - jelentette be szerdán sajtótájékoztatón Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója, az augusztusi rendezvény főszervezője.

2014.05.28
Rovat: Vidék

Aláírta a Szegedi Szabadtéri Játékokkal kötött írásbeli megállapodást Gérard Depardieu, ő játssza nyáron Napóleon szerepét Kodály Zoltán Háry János című daljátékában - tájékoztatta Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferense szerdán az MTI-t.

2014.05.28
Rovat: Vidék

Az újjáépített Nagyerdei Szabadtéri Színpad ad otthont az idei nyári színházi esték produkcióinak Debrecenben - közölte a város fideszes polgármestere szerdán, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

2014.05.28
Rovat: Vidék

Bemutatták az érdeklődőknek szombaton a Szegedi Szabadtéri Játékok új fesztiválhelyszínét, a korábbiakhoz képest ellentétes irányban fölállított nézőteret és a korszerű, a Dóm tér órajátéka előtt fölállított színpadot.

2014.05.24
Rovat: Vidék

Rekordszámú, 281 előadást játszott ebben az évadban az egri Gárdonyi Géza Színház, miközben tavalyhoz képest megduplázva, 12 ezer 500 fölé emelte bérletes nézőinek számát - mondta Blaskó Balázs színházigazgató pénteken Egerben sajtótájékoztatón.

2014.05.24
Rovat: Vidék

Béres Attila rendezővel folytatott korábbi megbeszélések alapján különleges dramaturgiai megoldással áll a szegedi Dóm tér színpadára Gérard Depardieu, akit Napóleon szerepében láthat majd a közönség Kodály Zoltán Háry János című daljátékában augusztus elején - közölte Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója csütörtökön az MTI-vel.

2014.05.22
Rovat: Vidék

Szinte napra pontosan két hónappal a Zorba, a görög című nyitóelőadás előtt megkezdődött a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadának építése, miközben a nézőtér felállításának munkálatai már gőzerővel haladnak.

2014.05.08
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon