Hirdetés

Rovat: Vidék

Jövőre is folytatódik az ősbemutatók sora a Szegedi Nemzeti Színházban: január 3-án Iván Sára Ez történt Bécsben című operettjét állítják színpadra, hamisítatlan újévi bécsi hangulatot varázsolva a színházba - mondta el az MTI-nek Gyüdi Sándor, a teátrum igazgatója, aki az elmúlt évet is értékelte.

2014.12.28
Rovat: Vidék

Az előző évadhoz hasonló sikerben bízik az új szezonban is a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) igazgatója a teátrum előadásai iránt az elmúlt hónapokban tapasztalt nagy érdeklődésnek köszönhetően.

2014.12.27
Rovat: Vidék

Ötödik alkalommal adják át szombaton a Békéscsabai Jókai Színházban a színházi háttérszakmák elismerésére hivatott Magyar Teátrum Díjakat, a gálaestet az idén is rögzíti a közmédia.

2014.12.16
Rovat: Vidék

Két egyfelvonásos opera premierjével, Lehár Ferenc A víg özvegy című nagyoperettjének bemutatójával és változatos év végi programokkal várja a közönséget decemberben a Szegedi Nemzeti Színház - közölte Gyüdi Sándor főigazgató a programokról rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón.

2014.11.21
Rovat: Vidék

Évente 5-5,5 millió színházjegyet adnak el, ami azt jelenti, hogy a rendszerváltás óta a legkevesebb nézőt vesztő művészeti ág a színház - mondta el Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke hétfőn Kecskeméten a társaság közgyűlésének szünetében tartott sajtótájékoztatón.

2014.11.17
Rovat: Vidék

Kellerné Egresi Zsuzsanna értékesítési vezető vehette át pénteken a Veszprémi Petőfi Színházban a Bujtor-emlékgyűrűt, melyet a színházi háttérdolgozók elismerésére alapított az öt évvel ezelőtt elhunyt színművész-rendező Bujtor István özvegye.

2014.11.17
Rovat: Vidék

A Makrancos Kata musical december 2-án a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban vendégszerepel. A darabban többek között szerepel az ismert, népszerű Détár Enikő, Fonyó Barbara, Egyházi Géza, György-Rózsa Sándor, Derzsi György.

2014.11.14
Rovat: Vidék

Barbara - A kegyetlen játékok erdélyi rock-musical ősbemutatója szeptember 27-én volt Szentendrén az Ivancsics Ilona és Színtársai előadásában. A következő előadás november 16-án vasárnap 15 órától lesz látható Szentendrén a PMK-ban.

2014.11.13
Rovat: Vidék

Egy szereplő még hiányzik az Egerek és emberekből. November 28-án lesz John Steinbeck Egerek és emberek című színművének a bemutatója a Békéscsabai Jókai Színházban Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatójának rendezésében.

2014.11.13
Rovat: Vidék

Megkezdődtek Federico García Lorca egyik legjelentősebb művének, a Bernarda Alba házának próbái a Békéscsabai Jókai Színházban. A művet Béres László rendezi, a bemutató január 30-án lesz.

2014.11.13
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon