Hirdetés

Schubert Évát kerekesszékbe kényszerítette egy súlyos betegség

A súlyos csontritkulás miatt a színésznő alig-alig tudja elhagyni belvárosi lakását, de nem panaszkodik. Nagyon örül Kossuth-díjának, amelyre már több évtizede vár.


Schubert ÉvaSchubert Éva, akit idén tüntettek ki a Kossuth-díjjal, 30-40 éve várja, hogy megkapja az elismerést - mondta az idős színésznő a Blikknek. Mint mondta, 5 éve végképp lemondott arról, hogy valaha megkapja, és nagyon örül a díjnak. A kerekesszékes színésznőnek komoly tortúra elhagyni lakását. Súlyos csontritkulása miatt már a kezét is csak pár centire tudja megemelni. "A legnagyobb tragédiám, hogy a házunkban a lifthez 16 lépcső vezet fel, ami lehetetlenné teszi, hogy elhagyjam az otthonomat" - mondta Schubert Éva.


Nem magányos, lánya és más önzetlen segítők állnak mellette, és Arany jános utcai lakásában látogatják más ismerősi is, például legjobb barátnője, Pásztor Erzsi. "Ha nyolcvanévesen elmentem volna, vidáman halok meg" - fogalmazott Schubert Éva, aki nem adja át magát a csüggedésnek, és nem akar panaszkodni. "Ezt mérte rám a sors" - mondta. A színésznő jelenleg éppen fordít, teleírt lapok veszik körül. Élvezi a tavaszt, időről időre kigurul háza körfolyosójára egy kicsit napozni.

 

Forrás: Blikk/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
RivaldafénySchubert Évát kerekesszékbe kényszerítette egy súlyos betegség
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon