Hirdetés

Scott Robinson és Enrico Tomasso lesz a Müpa New Orleans Swingfesztivál vendége

Augusztus utolsó hétvégéjén Ella Fitzgerald és Sting egykori zenésztársa, Scott Robinson, valamint a hétévesen már Louis Armstronggal játszó Enrico Tomasso és a Dixie Kings of Hungary lesz a Müpa New Orleans Swingfesztivál sztárvendége.


Dixie Kings of Hungary

 


A fesztivál nyitónapján, augusztus 26-án a Group'n'Swing a Bolyki Balázs vezette Bolyki Soul & Gospel Kórussal lép színpadra, augusztus 27-én pedig Scott Robinson működik közre koncertjén a PapaJazz-zel - közölték a szervezők az MTI-vel.


Robinson az 5. Tárogatós Világtalálkozón vendégeskedett, amikor elfogadta a PapaJazz zenekar felkérését a My Blue Heaven című 2016-os albumukon való közreműködésre. Scott Robinson korábban olyan zenészekkel készített lemezt, mint Ella Fitzgerald, Sting, Maria Schneider, Elton John, Joe Lovano, Ron Carter és Bob Brookmeyer. A fúvóst 2000-ben az Amerikai Egyesült Államok "dzsessznagykövetévé" is megválasztották.


A Benkó Dixieland Band tagjaiból alakult Dixie Kings of Hungary zenekar tagjai Európa legrégebbi tradicionális dzsesszfesztiválján, a 46. Breda Dzsesszfesztiválon találkoztak először Enrico Tomasso trombitással, aki már hétévesen Louis Armstronggal játszott. A háromszoros British Jazz Awards-birtokos énekes-trombitás a dixieland és a swing legismertebb instrumentális és vokális slágereit adja majd elő a magyar zenekarral.


Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
FesztiválokScott Robinson és Enrico Tomasso lesz a Müpa New Orleans Swingfesztivál vendége
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon