Hirdetés

Sikerrel szerepelt a kecskeméti színház Londonban

Sikerrel szerepelt a kecskeméti Katona József Színház társulata Londonban, ahol a West Enden Agatha Christie Az egérfogó című bűnügyi játékát mutatták be. A közönség soraiban számos magyar származású néző is helyet foglalt - közölte Cseke Péter igazgató kedden az MTI-vel.


Cseke Péter

 


Felidézte, hogy a londoni St. Martin's Theaterben 60 éve játsszák Agatha Christie Az egérfogó című bűnügyi játékát, az évfordulóra hívták meg a kecskeméti színházat. Hozzátette: nagy várakozás előzte meg a vasárnapi vendégjátékot, telt ház fogadta kecskeméti társulatot. Nagyon szép gesztus volt, hogy az előadás előtt elhangzott a magyar himnusz, felállt a közönség és együtt énekelt - fűzte hozzá a színház igazgatója, aki egyben a darab rendezője is.


Cseke Péter szerint különlegesség volt számukra, hogy az előadás közönsége között nagyszámban voltak másod- és harmadgenerációs magyar fiatalok, akik elmondták, hogy először láttak magyar nyelvű színházi előadást és nagyon nagy élmény volt ez számukra. Több angol is volt a nézőtéren, akik kíváncsiak voltak arra, hogyan is játsszuk el mi a darabot - tette hozzá.


A darab végén egyszerűen nem akartak leengedni bennünket a színpadról, többször visszatapsoltak bennünket, ami Angliában nem szokásos - mondta a darab vége utáni ünneplésről az igazgató.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
VidékSikerrel szerepelt a kecskeméti színház Londonban
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon