Hirdetés

Szent László Napokat tartanak Győrben

A lovagkort megidéző rendezvénnyel, a Szent László Napokkal tiszteleg egykori szent királyunk emléke előtt a Győr-Moson-Soproni megyeszékhely június 27-én és 28-án - tájékoztatta a szervező Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója az MTI-t.


szent_laszlo_napok_gyor

 


Serfőzőné Tóth Andrea elmondta, hogy az Árpád-házi magyar király (1077-1095) Győrben őrzött hermájával „egyértelműen a városhoz köthető". Nevének napján, 27-én az önkormányzat díszközgyűléssel, az egyházmegye pedig szentmisével és körmenettel emlékezik.


Hozzátette: a fesztivál koncepciója, hogy bemutassa a középkort és a király alakját, aki a magyar történelemben összekapcsolódik a lovagság, a vitézség és a becsületesség fogalmával. Részletezte: a rendezvény egyik kiemelt eseménye a 27-i kosztümös felvonulás lesz. A Városházától a belvároson keresztül egészen az Aranypartig vonulók közt lovasok, zászlóforgatók és hagyományőrző lovagrendek vesznek részt.


A program fő helyszínén, az Aranyparton, szombaton és vasárnap kézműves vásár, mesterségek bemutatói, lovagi táborok, gyalogos és lovas tornák, ügyességi játékok, kézműves foglalkozások lesznek, emellett a felépített jurtákban a résztvevők megtekinthetik hogyan éltek, aludtak, főztek a kor harcosai, kipróbálhatják a fegyvereket, íjakat, kardokat.


Szombaton este Szent László legendák címmel hagyományőrző csapatok rendeznek ütközetet, a Lángoló Ördögök tűzzsonglőr bemutatót tartanak, majd tüzes bemutatót tart a Megyer Sarja Hagyományőrző Egyesület. Vasárnap délelőtt a HolddalaNap zenekar ad koncertet Dana-dana-Dandala címmel a családoknak, majd a Magyar Népmese Színház adja elő a Többsincs királyfi című darabot. Este a Szent György Lovagrend bemutatója után a Hun-magyar lovas kaszkadőrök mutatkoznak be vágtázó lovakon.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
VidékSzent László Napokat tartanak Győrben
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon