Hirdetés

Színházépület avatásával kezdődik az évad Kecskeméten

Az Illés zenekar és Szente Vajk Tied a világ! című zenés darabjának a bemutatójával nyitják meg az új Kelemen László Kamaraszínházat Kecskeméten szeptember 21-én, a magyar dráma napján - mondta Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója kedden az évadnyitó társulati ülésen.


Cseke Péter

 


Kevés olyan város van ma a világban, ahol új színházépület avatásával kezdődik az évad - hangsúlyozta az igazgató, az Európai Unió támogatásával, mintegy 400 millió forintból átépített, egykor mozinak épült műemlék épületben, ahol a kamaraszínház mellett az európai hírű Leskowsky-hangszergyűjtemény is helyet kapott.


A direktor szerint több mint 107 ezer néző váltott jegyet vagy bérletet a kecskeméti Katona József Színház előző évadjában, ezzel az ország leglátogatottab teátrumai közé került a teátrum. Az igazgató szerint eddig mintegy 4700 bérlet talált gazdára, ami mintegy tíz százalékkal több, mint tavaly ugyanebben az időszakban.


Az igazgató kitért a nyári előadásokra, amelyeket nagyon sikeresnek ítélt, kiemelte például a kecskeméti arborétumban játszott Passiót, illetve a Páratlan párost, amely komoly sikert aratott Szarvason és Szegeden is. Elmondta, hogy felvételt nyertek az Europassion vallási-színházi szövetségbe, amelynek 18 ország a tagja. A szervezet 2017-es kongresszusát Kecskeméten fogják tartani.


Bemutatta a színház új főrendezőjét, Rusznyák Gábort, valamint a Miskolcról Kecskemétre szerződött színész házaspárt, Mercz Fruzsinát és Zayzon Zsoltot. Cseke Péter elmondta, hogy eleget tesznek a moszkvai meghívásnak, ahol a november 9. és 13. között zajló drámafesztiválon Jurij Poljakov Párcsere című darabját fogják bemutatni.


Barta Dóra, a Kecskemét City Balett vezetője elmondta, hogy Balett Plusz elnevezéssel új kezdeményezést láthatnak az érdeklődők, amely során a tánc mellett a zene, az irodalom és egyéb művészeti ágak területéről érkező vendégeik is lesznek. Az első vendég a Csík Zenekar lesz, majd többek között Kőszegi Ákos színésszel is lesz közös műsor - tette hozzá.


Az öt nagyszínházi bemutató mellett öt darabot a kamaraszínházban, két darabot a stúdiószínházban mutatnak be, továbbá két gyermek- és ifjúsági bemutató, valamint egy bérletszünetes előadás is lesz a következő évadban.


A nagyszínházi, bérletes bemutatók október 9-én Barta Lajos Szerelem című darabjával kezdődnek, amit Tolcsvay László-Müller Péter-szerzőpáros Isten pénze című zenés előadása követ. A harmadik bemutatót, Camoletti Boeing, Boeing című előadását szilveszterkor már láthatja a közönség, a premier azonban január 8-án lesz. Shakespeare Hamletje is színre kerül, majd az utolsó bérletes nagyszínpadi előadást 2016. április 22-én mutatják be, amikor Beaumarchais Figaró házassága című vígjátékát láthatják a nézők.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
VidékSzínházépület avatásával kezdődik az évad Kecskeméten
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon