Hirdetés

Szvingfesztivál jövő hét végén a Művészetek Palotájában

Jövő hét végén rendezi meg a Művészetek Palotája a New Orleans Swing Fesztivált, a program újdonsága, hogy most a koncertekhez két kurzus is csatlakozik augusztus 30. és szeptember 1. között.


mupa

 


A fesztivált a Művészetek Palotája megnyitása óta minden évben megrendezik neves szólisták részvételével. "Régen várt vendéggel, a virtuóz harsonással, John Allreddel játszik augusztus 30-án a Hungarian Swing Company. Allred technikai felkészültsége és stílusismerete révén olyan előadók produkcióiban is részt vehetett, mint Ray Charles, Natalie Cole, Paul Anka vagy a Temptations énekegyüttes. Ő tanította be Dan Aykroydnak a My Girl című filmnél, hogyan kell tubáznia" - részletezte a programot Bércesi Barbara, az intézmény dzsesszprogramjainak szerkesztője.


Koncertjük előtt Lew Tabackin szaxofonművész mesterkurzusa látogatható, témája az improvizációs készség fejlesztése lesz. John Allred Lew Tabackin és a Szakcsi Jr. Trió műsora előtt tart kurzust. Szakcsiék 31-i műsorában ezúttal tenorszaxofonon játszik a sokrétű hangszeres tudásáról híres Tabackin, aki fuvolán inkább az avantgárd műveket részesíti előnyben. Az esten Duke Ellington-darabok hangzanak el, nemcsak az örökzöldek, hanem igazi ritkakságok is - fűzte hozzá a szerkesztő.


A fesztivált szeptember elsején Gájer Bálint és a Group'N'Swing zárja. A 2010-es Jazz Showcase-en feltűnt Gájer Bálint és csapata a sorozat legpopulárisabb előadója, a tíztagú együttes mellett néhány szvingtáncos pár is színpadra lép a Fesztivál Színházban.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
ZeneSzvingfesztivál jövő hét végén a Művészetek Palotájában
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon