Hirdetés

Táncjáték ősbemutatója a Városmajori Szabadtéri Színpadon

Ma este mutatják be a sport és a tánc ötvözésével készült Fairplay - Sportóriások legendája című táncjátékot a Városmajori Szabadtéri Színpadon - mondta Gyulai Júlia, az előadó Coincidance Táncszínház művészeti vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.


Városmajori Szabadtéri Színpad

 


A rendező-koreográfus elmondta, hogy a darabbal édesapjának, Gyulai Istvánnak, a népszerű sportriporternek és a Nemzetközi Atlétikai Szövetség volt főtitkárának is emléket állít. Elmesélte: gyerekkorában nagyon sok világversenyen vett részt nézőként, és először öt évvel ezelőtt fogant meg benne a gondolat, hogy "a sportot nagyon is meg lehet mutatni a táncon keresztül, de egészen máshogy, mint ahogy valóban történik". Az ír sztepptáncot és a kortárs táncot ötvöző húszfős társulat művészeti vezetője hozzátette: a táncban megtalálhatók azok a kapcsolatok a sport felé, ahogy azt színpadra lehet alkalmazni.


Elmondta: a sport és a művészet közös jellemzőjének látja, hogy az embernek lehetőséget ad arra, hogy feszegesse, tágítsa a határait. A darab alapvetően a ritmikus gimnasztikára, a kosárlabdára és az atlétikára épül, de számos más sportág is megjelenik benne - mondta el. A Fairplay a vasárnapi ősbemutató után ősztől a MOM Kulturális Központ műsorán lesz látható.

 

Forrás: MTI

Színházport24 - Hírek -
TáncTáncjáték ősbemutatója a Városmajori Szabadtéri Színpadon
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon