Hirdetés

Tánctagozat alakul a kecskeméti Katona József Színházban

 


Tánctagozat alakul a kecskeméti Katona József Színházban a következő évadban, amelyben öt nagyszínpadi bemutató mellett három-három gyermek- és kamara-előadás, valamint két stúdiódarab színrevitelét tervezik - mondta el Cseke Péter, a teátrum igazgatója a pénteken tartott évadzáró társulati ülésen.

 

kecskemetikatonajozsefszinhaz

 

Elmondta, hogy még 20-22 jelölt van versenyben azért, hogy a 4 férfi és 4 nő által alkotott tánckarba bekerüljön.

 

A nagyszínpadi darabok közül Ray Cooney - közkívánatra programba vett - Páratlan páros 2. című bohózatát Cseke Péter állítja színpadra. Kálmán Imre Marica grófnő című operettjét Nagy Viktor, Weöres Sándor egyik drámáját Koltai M. Gábor, míg Arisztophanész Lüszisztratéját a nagyváradi színház művészeti vezetője, Szabó K. István rendezi.

 

Cseke Péter elmondta: júniusban immár hagyományosan ismét elkezdődnek az Újvilág passió szabadtéri előadásai a Kecskeméti Arborétumban. Reményét fejezte ki, hogy a következő évad végére elkészül a Kelemen László Kamaraszínház új helye, az egykori városi mozi felújítandó épületében.

 

Beszámolt arról is, hogy a most záruló évadban 367 előadást tartottak a kecskeméti Katona József Színházban, a produkciókat mintegy 95 ezer néző tekintette meg.

 

Az igazgató - aki öt éve irányítja a színházat és a következő ötéves ciklusra is elnyerte a posztot - hangsúlyozta: nagyon sok változáson ment át a teátrum irányítása alatt, és a munka folytatódik. Az ülésen Cseke Péter nemcsak az idei évad, hanem az elmúlt öt év munkáját is megköszönte a társulatnak.

 

Elmondta, hogy két színész búcsúzik a társulattól: Trokán Nóra az Örkény Színházhoz szerződött, míg Csémy Balázs angliai ösztöndíjra pályázva a szigetországban szeretné folytatni pályáját. Utalt arra, hogy Trokán Nórával azért találkozhat a jövő évadban is a kecskeméti közönség, hiszen az új szezon egyik darabjában főszerepet játszik.

 

Beszámolt arról, hogy voltak a nagyváradi fesztiválon, valamint Londonban is bemutatták Agatha Christie Az egérfogó című bűnügyi játékát. Mindkét bemutató óriási siker volt - emlékezett vissza a direktor.

 

Forrás:MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

 

Színházport24 - Hírek -
VidékTánctagozat alakul a kecskeméti Katona József Színházban
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon