Hirdetés

Tíz nappal tovább szavazhatnak a Kaszás Attila-díj jelöltjeire

Tíz nappal tovább, augusztus 17-ig lehet szavazni a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire: Spolarics Andreára, Schneider Zoltánra és Csankó Zoltánra - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.


Kaszás Attila1

 


A Kaszás Attila-díj nyertesét a három jelölt közül a közönség választja ki az online szavazáson, a www.kaszasattiladij.hu oldalon adhatják le voksaikat az érdeklődők. Az elismerést augusztus 26-án adják át a kecskeméti Katona József Színházban - olvasható a szervezők MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.


A díjat 2008-ban A magyar kultúra napja alkalmából alapították, a kezdeményezők a magyar ajkú színművészek méltó szakmai és emberi elismerésén túl Kaszás Attila szellemi hagyatékának ápolását tűzték ki célul. A Kaszás Attila-díjat a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. gondozza. Az elismerés 500 ezer forintos díjazással jár a Raiffeisen Bank jóvoltából - áll a közleményben.


A XII. kerületi önkormányzat és a Mozaik Művészegyesület Kaszás Attila halála után, 2008-ban azért hozta létre a díjat, hogy legyen egy olyan elismerés, amelyre színészek teszek javaslatot. A díjra a magyar nyelvű színházak saját társulatuk egy-egy olyan tagját javasolhatták, aki az évadban kiemelkedő művészi teljesítménye mellett jelentős közösségépítő szerepet is vállalt.


Az idén harmincnégy társulat választotta ki legjobbnak tartott kollégáját, majd a nomináltak önmaguk közül választották ki a továbbjutó három színészt: Spolarics Andreát, a Budaörsi Latinovits Színház tagját; Schneider Zoltánt, a Radnóti Miklós Színház művészét és Csankó Zoltánt, a Győri Nemzeti Színház társulatának tagját.


Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
BudapestTíz nappal tovább szavazhatnak a Kaszás Attila-díj jelöltjeire
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon