Hirdetés

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Fehérvári Versünnepet

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Fehérvári Versünnepet, amelynek döntőjét a Költészet napjához kapcsolódóan április közepén tartanak.


székesfehérvári Vörösmarty Színház

 


A rendezvényt felvezető keddi sajtótájékoztatón Spányi Antal megyéspüspök arról beszélt, hogy a Székesfehérvári Egyházmegye a kezdetektől bekapcsolódott a tehetséggondozó programba, mert "a versek arról beszélnek, amit az ember magában érez, de nehezen tud megfogalmazni és szavakba önteni". A versünnepeken a fiatalok bebizonyítják mindezt, amikor a legnagyobb magyar költőktől hazaszeretetről, szerelemről, családról, természetről szavalnak, vagyis mindarról, ami az élethez hozzátartozik - vélekedett.


Cser-Palkovics András polgármester szerint a versünnep valóban egy ünnep, ahol a költészet, az irodalom, az emberi értékek, a közösség, a fiatalság kerül előtérbe. Mint mondta, Kubik Anna vezetésével a zsűri választ majd egy győztest, de valójában mindenki nyertes, aki részt vesz ezeken az alkalmakon.


Hagymásy András, a Fehérvár Médiacentrum ügyvezető igazgatója szerint a város 2010 óta lehetőséget ad a fiataloknak a versünneppel, közülük sokan élnek is vele, s a mai napig az irodalom közelében maradtak.


A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a jelentkezők először válogatón vesznek részt, amelyet március 7-én a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban rendeznek meg. A döntőbe jutó tizenkét versenyzőt a Vörösmarty Színház színészei készítik fel, a finálét április 18-án a városháza dísztermében tartják.

 

Forrás: MTI

Színházport24 - Hírek -
VidékTizenegyedik alkalommal rendezik meg a Fehérvári Versünnepet
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon