Hirdetés

Tizenhárom bemutató lesz a kecskeméti Katona József Színházban

A nagyszínpadon hét, a Kelemen László Kamaraszínházban, illetve a várhatóan 2014 januárban, az egykori Városi Mozi épületében kialakítandó játszóhelyen három, a Ruszt Stúdióban szintén három bemutató lesz az új évadban - ismertette a jövő évi premiereket Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház igazgatója csütörtökön az évadzáró társulati ülésen.


kecskemeti katona jozsef

 


Cseke Péter kiemelte, hogy két jubileumot is ünnepelnek: Színházi Vándorok címmel bemutatják a Kelemen László halálának 200. évfordulójára írt, róla szóló zenés játékot, melynek szerzője és rendezője Réczei Tamás, valamint Vörösmarty Mihály születésének 215. évfordulója alkalmából bemutatják a Csongor és Tündét Porogi Dorka rendezésében.


A direktor sikeresnek ítélte az elmúlt évadot, hangsúlyozta azonban, hogy nagyon sok munka van még hátra ahhoz, hogy igazán kiváló társulatként dolgozzanak együtt. Fontos állomásnak nevezte, hogy a londoni vendégjáték után az augsburgi szereplés is sikert és elismerést hozott a színháznak, éppúgy mint a fővárosi Nemzeti Színházban május 25-én történt bemutatkozás.


A direktor szólt arról, hogy a nyáron is sok meghívásnak tesz eleget a társulat, mert Szentesen, Szegeden és Balatonföldváron is játszanak a kecskeméti udvarszínházi előadások mellett. Az Újvilág Passió nagy várakozással kísért, a kecskeméti Arborétumban megtartott előadásai idén Pünkösd ünnepéhez kapcsolódnak. A június 7-ei előadásra már az összes jegy elkelt.


Cseke Péter fontosnak nevezte a balett tagozat elindulását, amelyet szerinte a közönség és a szakma is elismeréssel fogadott, valamint kiemelte, hogy győri és pécsi meghívást is kaptak már. A következő évad Molnár Ferenc Liliomával indul, majd a Csókos asszonnyal folytatódik. Ezek mellett a bérletesek Georges Feydeau Balfék című bohózatát, Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című mesés játékát, Johann Nestroy A talizmán című komédiáját, valamint egy táncszínházi bemutatót és egy kisszínházi előadást tekinthetnek meg.


A színház balett tagozatának A négy évszak című előadása műsoron marad, emellett Barta Dóra koreográfiájával Bizet-Scsedrin Carmen-feldolgozását állítják színpadra. A gyerekeket jövőre is izgalmas előadások várják a kecskeméti teátrumban. Csajkovszkij Diótörőjével folytatódik a tánc-beavató színház szintén Barta Dóra koreográfiájával, majd Jules Verne Cirkuszkocsival a Sarkvidéken című művét láthatják a fiatalok.


A nagy érdeklődésre való tekintettel az opera+kakaó előadások sora Rossini áriákból szőtt mesével folytatódik a nagyszínpadon.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
VidékTizenhárom bemutató lesz a kecskeméti Katona József Színházban
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon