Hirdetés

Tizenhét bemutatóval készül az évadra a Miskolci Nemzeti Színház

Tizenhét bemutatóval készül a 2019/2020-as művészeti idényére a Miskolci Nemzeti Színház - közölte a 196. évadát kezdő teátrum a szerdai évadnyitó társulati ülését követően az MTI-vel.


miskolci_nemzeti_szinhaz

 


Mint közleményükben írták, három helyszínen, a "megszokott műfaji sokszínűséggel" várja a színház idén is a közönséget: opera, balett, musical, operett, mesejáték, klasszikus és kortárs színdarabok egyaránt megtalálhatóak repertoárban.


Béres Attila direktor a társulati ülésen úgy fogalmazott, négy éve "azt a célt tűztük ki, hogy közösséget építsünk, mert a közösség tud színházat építeni".


Felidézték, hogy az elmúlt évadban tíz fesztiválmeghívásnak tett eleget a színház.
A nézőszám meghaladta a tavalyit, hiszen idén mintegy 148 ezren látták produkcióikat a beavató és tantermi előadásokkal együtt - írták arra is kitérve, hogy a következő évadban igyekeznek tovább növelni a nézőszámot.


A teátrum beszámolt arról is, hogy a társulat új tagokkal is bővül: Czvikker Lilla, Koller Krisztián, Konfár Erik és Rusznák Adrienn színművészek mellett két új táncművész - Isabell Weigner és Kozma Johanna - is Miskolcra érkezik.


Lőrinczy Attilát dramaturgként köszöntheti a színház, Rusznyák Gábor pedig ettől az évadtól főrendezőként folytatja munkáját - ismertették.


Közölték azt is, hogy október közepéig hat új bemutatóval jelentkezik a színház, és több fesztiválmeghívásnak is eleget tesznek. A Városmajori Szabadtéri Színpadon látható a Játék a kastélyban című előadásuk augusztus 29-én, szeptember 5-én Cyrano című produkciónk vendégszerepel a Vidéki Színházak Fesztiválján, a Miskolci Balett pedig Negyed című előadását viszi el szeptember 28-án az Egri Stúdiószínházi Táncfesztiválra.


A hagyományokhoz híven szeptember első vasárnapján szabadtéri rendezvénnyel hirdeti meg a főutcán az új évad kezdetét a színház, ahol délelőtt családi- és gyermekprogramokkal, este pedig egy különleges meglepetésprogrammal várják érdeklődőket.


A teátrum korábban közölte, hogy a társulat az új évadban a nagyszínházban mutatja be Lehár Ferenc Luxemburg grófja című operettjét, Moliere Don Juanját, a Hegedűs a háztetőn című musicalt, Verdi Don Carlos című operáját és a Szerelmes Shakespeare című Oscar-díjas film színpadi változatát.


A Kamaraszínházban kerül színpadra Hunyady Sándor Feketeszárú Cseresznye című darabja, A legkisebb boszorkány című Lázár Ervin-meséből készült zenés mesejáték, Graham Lineham Betörő az albérlőm című komédiája, Dosztojevszkij Ördögök című drámája és egy kortárs magyar vígjáték, Mohácsi Istvántól a Francia rúdugrás.


Szintén a Kamaraszínházban láthatják a nézők a Miskolci Balett új előadásait: az Üvöltő szeleket, a Gépnarancsot és az Arany János népmese-feldolgozása alapján készülő Rózsa és Ibolya című mesebalettet.


A Játékszínben mutatják be az ősszel kezdődő új évadban Edward Albee Nem félünk a farkastól című darabját, Ibsen Vadkacsáját és Anders Thomas Jensen Ádám almái című 2005-ös filmjének színpadi változatát.


Középiskolákba ellátogató tantermi előadás-sorozatát Sényi Fanni M.A. naplója című darabjával folytatja a jövő évadban a teátrum. A Miskolci Nemzeti Színház bemutatóinak rendezői között lesz Szőcs Artur, Keszég László, Rusznyák Gábor, Szabó Máté és Béres Attila is.

 

Forrás: MTI

Színházport24 - Hírek -
VidékTizenhét bemutatóval készül az évadra a Miskolci Nemzeti Színház
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon