Hirdetés

Tizennégy előadás a Keszthelyi Nyári Játékokon csütörtöktől

A Hét boszorka című koncertelőadással kezdődik csütörtök este a XIV. Keszthelyi Nyári Játékok programsorozata a Festetics-kastély parkjában.


Festetics-kastély

 


Az augusztus 18-ig tartó színházi sorozat keretében tizennégy előadást mutatnak be a Balaton fővárosában; a nyitóelőadást követően az Illatszertár című vígjátékot tűzik műsorra, a darabot tizenhárom alkalommal láthatja a keszthelyi közönség. Az idei keszthelyi nyári színházi esteken a szerelemé lesz a főszerep. A tavalyi előadásdömping után most kevésbé sokszínű, de annál érdekesebb programokat visznek a Festetics-kastély kertjébe - mondta el korábban Puskás Tamás, a Centrál Színház igazgatója, az előadások rendezője.


A Szent Iván-éj mítosza köré szerveződő Hét boszorka tematikája a szerelemről szól. A koncertelőadáson Horgas Eszter és zenekara kíséretében Básti Juli, Botos Éva, Falusi Mariann, Pokorny Lia, Tompos Kátya és a Centrál Színház fiatal színésznője, Ágoston Katalin énekel szerelmes dalokat, a produkcióban a Bozsik Yvette Társulat táncosai is szerepelnek.


Az Illatszertár című vígjáték - amely a Centrál Színház idei sikerprodukciója volt - témája ugyancsak az emberi kapcsolatok, a szenvedély, a sorsszerű találkozások körül forog. A vígjátékot László Miklós, a népszerű kabarészínész 1936-ban írta, majd egy évvel később Kabos Gyulával a főszerepben a Pesti Színházban mutatták be. A szerző 1936-ban Amerikába ment, művéből Hollywoodban több filmet is forgattak, köztük A szerelem hálójában című vígjátékot Tom Hanks és Meg Ryan főszereplésével.


A keszthelyi előadáson a főbb szerepeket Kern András, Pokorny Lia, Stohl András és Simon Kornél játssza, színpadra lép még Borbás Gabi, Cserna Antal, Papp János, Földes Eszter és Szemenyei János, Bereczki Zoltánt pedig ezúttal prózai szerepben láthatja a közönség. A Keszthelyi Nyári Játékokat a Básti Juli-Puskás Tamás művészházaspár kezdeményezésére 2000 júliusában rendezték meg első alkalommal a kastélymúzeum parkjában.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
VidékTizennégy előadás a Keszthelyi Nyári Játékokon csütörtöktől
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon