Hirdetés

Tizenötödik alkalommal adják át a Dömötör-díjakat Szegeden

 

 


Tizenötödik alkalommal adják át Dömötör-díjakat, a szegedi színházi szakma elismeréseit hagyományos gálaműsor keretében május 25-én - közölte Elekes Zoltán, az elismerést gondozó Pálma Reklámstúdió vezetője hétfőn a Tisza-parti városban.

 

szegedi_szabadteri_jatekok

 

A civil kezdeményezésre 1999-ben létrejött díj 2006 nyarán bekerült Szeged városának hivatalos kitüntetései közé - mondta a szakember a jelölteket bemutató sajtótájékoztatón.

 

A díj tizenkét kategóriája a teljes szegedi színházi életet lefedi. Tíz kategóriában - a legjobb női és férfi színészi alakítás, a legjobb operaénekes és operaénekesnő, táncos, rendező, díszlet- és jelmeztervező, valamint női és férfi mellékszereplő esetében - a közönség május 18-ig leadható szavazatai alapján dől el, ki veheti át az elismerést.

 

A legjobb háttérmunkás címet a szegedi társulat tagjai, dolgozói adományozzák titkos szavazással, az életműdíjat pedig a kuratórium ítéli oda - közölte a szervező.

 

Maga az elismerés Bánvölgyi László szobrászművész Szent Demetert ábrázoló alkotása. A márványtalapzaton álló, bronzból készült mű a 303-ban elhunyt vértanút ábrázolja, jobb kezében lándzsával, baljában a róla elnevezett toronnyal, Szeged legrégebbi műemlékével. A díjátadó gálaműsort hagyományosan május utolsó szombatján tartják.

 


Forrás:MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

 

Színházport24 - Hírek -
VidékTizenötödik alkalommal adják át a Dömötör-díjakat Szegeden
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon