Hirdetés

Több mint tízezres látogatottság a Fesztiválzenekar Bach-maratonján

Összesen több mint tízezres látogatottsággal, óriási sikerrel zajlott le vasárnap a Bach-maraton egész napos koncertsorozata a Művészetek Palotájában.


Budapesti FesztivĂĄlzenekar

 


A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) és a Művészetek Palotája (Müpa) közös szervezésében megvalósuló zenei maratonon felléptek mások mellett Varnus Xavér, Várjon Dénes, Kelemen Barnabás, Baráti Kristóf, Fassang László, Perényi Miklós, a Pannon Filharmonikusok, a Budapesti Vonósok, a Szent Efrém Férfikar, az Aura Musicale, valamint a régizenével foglalkozó világhírű belga Kuijken család.


A BFZ hétfői közleménye szerint a hatalmas érdeklődést mutatja, hogy a jegyek hetekkel előre minden előadásra elkeltek. Mint felidézik, Fischer Iván, a BFZ zeneigazgatója és a maraton művészeti vezetője a Fesztiválzenekar zárókoncertje után megénekeltette a közönséget. Az egész napos, közel tizenhárom órás programsorozat a Müpa és a BFZ honlapján élőben követhető volt, a koncerteket az MR3 Bartók Rádió 12 órától ugyancsak élőben közvetítette.


A Müpa és a BFZ közös produkciójaként megvalósuló zenei maratonok 2008-ban vették kezdetüket. Az első évben Csajkovszkij, majd Dvorák, Beethoven, Schubert és Mozart, legutóbb pedig Bartók műveit hallhatta a közönség egy egész napon át.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
ZeneTöbb mint tízezres látogatottság a Fesztiválzenekar Bach-maratonján
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon