Hirdetés

Tolnay Klárira emlékeznek születésnapján Mohorán

Ünnepi emlékműsorral és hangversennyel emlékeznek Tolnay Klárira születésének 99. évfordulója alkalmából a Nógrád megyei Mohorán július 27-én.


Tolnay Klári

 


A Tolnay Klári Emlékházban tartott ünnepségen Ács Piroska, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet igazgatója emlékezik a színművészre Pongrácz Ágnes költő közreműködésével - mondta az MTI-nek Balla István, az emlékház vezetője.


Hangversenyt ad Fenyő Gusztáv zongoraművész, a Skót Királyi Akadámia mestertanára és Klenyán Csaba Liszt-díjas klarinétművész. Ember Csaba karnagy vezetésével fellépnek a 27. "Zene határok nélkül" elnevezésű nemzetközi muzsikustábor tanárai és hallgatói.


Mohorán 2008 szeptemberében Mádl Ferenc akkori köztársasági elnök nyitotta meg a Tolnay Klári Emlékházat. A kétszeres Kossuth-díjas színésznő pályafutását, privát életének pillanatait megörökítő fotóanyag, jelmezei, személyes tárgyai abban a faluban találtak otthonra, amelyet Tolnay Klári a béke szigetének nevezett.


Az 1998-ban elhunyt híresség már nem láthatta a múzeumot, de korábban személyesen is több tárggyal ajándékozta meg a gyűjteményt. Tolnay Klári 1914 július 17-én Budapesten született, és a Nógrád megyei faluban töltötte gyerekkorát.
Születésének évfordulójá minden évben megemlékeznek róla Mohorán.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
VidékTolnay Klárira emlékeznek születésnapján Mohorán
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon