Hirdetés

Tusványos - Ismét helyet kap a Magyar Teátrum Sátor

Színházi produkciókkal, szakmai beszélgetésekkel, kiállítással, olvasósarokkal, játszóházzal várja az érdeklődőket a Magyar Teátrumi Társaság színházi sátra szerdától vasárnapig a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor idején.


Magyar Teátrumi Társaság

 


A Magyar Teátrumi Társaság (MTT) harmadik alkalommal lesz jelen a az eseményen. A szervezet sátra szerdán nyitja meg kapuit, a házigazda Szabó László, az MTT titkára; Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója és Németh Kristóf, a Budapesti Játékszín igazgatója lesz - közölte a társaság az MTI-vel.


Idén is várja a látogatókat a Teátrumi Mocorgó elnevezésű játszóház, emellett szakmai beszélgetések is lesznek, amelyeken szó lesz a magánszínházakról, a fesztiválok céljairól és arról, hogy mit ér a tehetség. A beszélgetőpartnerek között megtalálhatóak művészek - Kolti Helga, Bank Tamás, Seregi Zoltán, Falusi Márton, Takács Bence - és politikusok - Pálffy István, L. Simon László - is.


Új színfoltként állandó programok is megjelennek: a sátor előtt kap helyet a Magyar Művészeti Akadémia Nemzeti Színházról szóló épülettörténeti kiállítása, Tordai Hajnal és Juhász Tibor munkája. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a Helikon könyvkiadóval közösen Weöres-olvasósarokkal készül, ahol az érdeklődők elmerülhetnek a száz éve született író munkásságában.


A Bánffy Szalon közreműködésével idén jelenik meg először a sátor kínálatában a Versfélóra elnevezésű program: ez alkalommal színművészek tolmácsolásában szólalnak meg ismert és kevésbé ismert versek. Szerdán Hűvösvölgyi Ildikó Kaleidoszkóp című irodalmi estjét láthatják az érdeklődők, míg este a Pribojszki Mátyás Band ad koncertet. A sátorban vendégül látják a Magyarországi Szerb Színházat, a budapesti Játékszínt és a Békéscsabai Jókai Színházat.


A koncertek után csütörtök este a Magyar Teátrum Kvíznighton játékra várják a közönséget, amelynek alkalmával kiderül, hogy ki mit tud a magyar színjátszásról. Az utolsó két este a magyar zenéké és a bulié lesz a főszerep.Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
VidékTusványos - Ismét helyet kap a Magyar Teátrum Sátor
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon