Hirdetés

Ukrajnában lép fel a Békéscsabai Jókai Színház

Európa egyik legnagyobb nemzetközi színházi fesztiválján, az ukrajnai Herszon városban, a Melpomena Tavrija Nemzetközi Színházi Fesztiválon mutatkozik be szerda este a Békéscsabai Jókai Színház a Monte Cristo grófja című musicallel.


békéscsaba jókai

 


Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója az MTI-nek elmondta: a szerda esti előadásra minden jegy elkelt, erről a fesztivál igazgatója, Alexander Knyíga tájékoztatta a társulatot. Hozzáfűzte: a békéscsabai társulat Herszonban második alkalommal lép fel. A teátrum két évvel ezelőtt a fesztivál fődíjával tért haza, akkor Gogol Háztűznéző című komédiáját mutatta be.


A Dnyeper folyó torkolatánál épült városban, a keleti régió egyik meghatározó színházi fesztiváljára több mint tíz ország hozta el sikerdarabját. Fekete Péter kiemelte: a Minszki Színház igazgatója is jelezte részvételét az előadáson, szeretné megismerni a táncos-zenés musical Európában is egyedülálló látványvilágát. "Bízunk a darab sikerében" - fűzte hozzá az igazgató.


Magyarországon a Monte Cristo grófját hetven alkalommal játszották Budapesten és vidéki teátrumokban. A Békéscsabai Jókai Színház 130 éves történetében hasonlóan sikeres darabra eddig nem volt példa - hangsúlyozta az igazgató. A darabot Szomor György zeneszerző, dalszövegíró rendezte, aki az előadás főszereplője is egyben, a koreográfiát Román Sándor, az ExperiDance társulat alapítója készítette.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
VidékUkrajnában lép fel a Békéscsabai Jókai Színház
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon