Hirdetés

Városmajori Színházi Szemle - Makrancos Kata nyerte a közönségszavazást

Lezárult a július 2-án, a nagyváradi Szigligeti Színház Buborékok című előadásával befejeződött idei Városmajori Színházi Szemle internetes közönségszavazása.


makrancs_kata_szemle

Bányai Kelemen Barna és Szabó Tibor az eőadásban - Fotó: Mészáros Zsolt - Weöres Sándor Színház


A 2016-os évben 6 vidéki és határon túli színház 6 legjobb előadását láthatták a Színházi Szemle nézői, amelyek közül július 17-ig adhatták le voksukat honlapunkon az általuk legjobbnak tartott produkcióra. Habár a szakmai zsűri - Bán Teodóra fesztiváligazgató, Györgyi Anna színművész, Sándor L. István kritikus és Dömötör Tamás rendező - értékelésének eredményére még várni kell, az már biztos, hogy a közönség kedvence a szombathelyi Weöres Sándor Színház Makrancos Kata, avagy a hárpia megzabolázása című előadása lett, Alföldi Róbert rendezésében.

 

A versenyprogram előadásai népszerűek voltak a budapesti közönség körében: közel 4000 színházkedvelő váltott jegyet a Szemle-előadásokra. Több esetben is napokkal előbb elfogytak a jegyek, a Jézus Krisztus szupersztár, a Makrancos Kata és a Tartuffe is teltház előtt zajlott le.


A közönségszavazáson szintén ez a három előadás aratta a legnagyobb sikert. Összesen 326-an adták le voksukat, legtöbben, 50% a Makrancos Katára. A második helyen a kaposvári Csiky Gergely Színház Jézus Krisztus szupersztárja végzett, amely a szavaztok 23%-t nyerte el, a harmadik kedvenc pedig a tatabányai Jászai Mari Színház által bemutatott Tartuffe lett, a szavazatok 12%-ával.


A szakmai zsűri idén is több kategóriában díjazza majd a látottakat. Kiosztják a legjobb előadásnak, a legjobb női és férfi főszereplőnek, a legjobb női és férfi mellékszereplőnek járó díjakat, és egy különdíjat is. A díjátadót hagyományosan szeptember elején rendezzük meg, amelyről híradással leszünk.


Forrás: szabadter.hu

 

Színházport24 - Hírek -
BudapestVárosmajori Színházi Szemle - Makrancos Kata nyerte a közönségszavazást
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon