Hirdetés

Verdi 200 - A Requiem Budaörsön

A május első hétvégéjére eső hagyományos Budaörs Fesztivál záró eseményeként vasárnap este a Városi Sportcsarnokban szólal meg a 200 éve született Giuseppe Verdi Requiemje. A kompozíciót a VIVART Budaörsi Sinfonietta adja elő.


verdi

 


A Requiem szólóénekesei Sümegi Eszter (szoprán), Wiedemann Bernadett (mezzo), Kovácsházi István (tenor) és Fried Péter (basszus) lesznek. A VIVART Budaörsi Sinfonietta mintegy öt éve működik, professzionális, de alkalmakra összeálló szimfonikus zenekar - mondta Tóth Anna, az együttest működtető egyesület elnöke az MTI-nek.


A muzsikusok különböző nagyzenekarokban vannak állásban és aszerint ülnek be a Török Géza karmester által vezetett Sinfoniettába, hogy Budaörshöz, illetve annak környékéhez van-e kötődésük. "Mindig kellenek kiegészítők, de a törzsállomány és a hátteret adó VIVART Zeneművész Egyesület tagsága környékbeli" - jegyezte meg az elnök.


Nem először van együttműködés a Budapesti Vándor Kórus (karigazgató Németh Zsuzsanna) és más kórusok, valamint a Sinfonietta között. Virágvasárnap, advent, tavaly és most a Budaörs Fesztivál alkalmából szólal(t) meg nagyszabású oratorikus mű, amelyen a budaörsi kórusok - a Pro Musica (karigazgató Tóth Csaba) és a Werner Alajos Kórus - mellett budakeszi, illetve budapesti együttesek is fellépnek. A Vándor Kórus énekelte már a Sinfoniettával Rossini Stabat Materét és Mozart Requiemjét is.


Vasárnap a Gerenday Ágnes által vezetett Budapesti Ifjúsági Kórus, a Budapesti Kórus (karigazgató Virág András) is közreműködik Verdi miséjének előadásában. Az egyesület és az együttes működését a budaörsi önkormányzat is fontosnak tartja és támogatja.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

 

Színházport24 - Hírek -
VidékVerdi 200 - A Requiem Budaörsön
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon