Hirdetés

Vidnyánszky sajnálja, hogy nem igazította helyre Kerényit

Sajnálkozását fejezte ki csütörtökön Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház júliustól kinevezett vezetője, amiért nem igazította helyre Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott a teátrum korábbi műsorára tett "igaztalan és bántó szavait".


Vidnyánszky Attila0504

 


A Polgári Szalonban egy áprilisban tartott beszélgetésen, amelyen Vidnyánszky Attila is jelen volt, Kerényi Imre, a Madách Színház egykori igazgatója, jelenleg miniszterelnöki megbízott azt mondta: Vidnyánszky "meg fogja csinálni azt a Nemzeti Színházat, ami ugyanúgy sikeres lesz, mint az Alföldié, csak nem a buzikról fog szólni, hanem a szerelemről, meg a barátságról, meg a hűségről" - írta a szinhaz.hu.


"Sajnálom, hogy a jelenlétemben igaztalan és bántó szavak hangoztak el a Nemzeti Színház eddigi műsoráról. Hibáztam, amikor nem igazítottam helyre ezeket a szavakat akkor, amikor kimondattak. Most megteszem - olvasható Vidnyánszkynak az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. - A Nemzeti vezetőjeként azon fogok dolgozni, hogy közös, valós kérdéseinkre egymást megbecsülve keressünk válaszokat" - írta Vidnyánszky.


Vidnyánszky Attila az RTL Klubnak az ügy kapcsán korábban már elmondta, hogy Kerényi mondatával így nem értett egyet, és felháborodásának a rendezvény után hangot is adott, de hozzátette, a homoszexualitás témája olyan súllyal van jelen a Nemzeti Színházban, ami nem felel meg annak, amilyen súllyal ez a kérdés a társadalomban jelen van.


Kulka János színművész szintén korábban nyílt levélben utasította vissza Kerényi Imre szavait: "Szégyellem, hogy Kerényi Imre, a tudatos nemzeti közjogi gondolkodás megalapozásával és ehhez kapcsolódva a magyar kulturális értékek megőrzésével és fejlesztésével összefüggő feladatok ellátásáért felelős miniszterelnöki megbízott buzizik, és a Nemzeti Színház jövendőbeli igazgatója, Vidnyánszky Attila ebben semmi kivetnivalót nem talál, sőt együtt aratnak göcögő tetszést nézőik körében".


Kulka János kijelentette, hogy ezek után nem lép színpadra a Nemzeti Színházban a következő évadra átvinni tervezett Sirályban.


Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24


A témához kapcsolódó híreink:


Kulka János nyílt levele Kerényinek>>>


MSZP: továbbra is alkalmas Kerényi Imre miniszterelnöki megbízottnak?>>>

 

Színházport24 - Hírek -
BudapestVidnyánszky sajnálja, hogy nem igazította helyre Kerényit
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon