Hirdetés

Vígjátékot, musicalt és nagyoperettet is láthatnak a nézők a szolnoki színház új évadában

Az új évadban hat nagyszínpadi előadást láthanak a nézők a Szolnoki Szigligeti Színházban, többek között vígjátékot, musicalt és nagyoperettet is - közölte a teátrum vezetője a keddi évadnyitón.


balazs_peter

 


A teátrum igazgatója, Balázs Péter elmondta: a társulat egységes, létszáma nem változik, a bérleteladás a tavalyi csaknem száz százalékosnál is jobban alakul, számos új bérlettulajdonosa van a színháznak. Balázs Péter szerint nehéz és bonyolult évadot hagytak maguk mögött, de a színház közössége hatalmas erőt tanúsított, és sikerült tovább lépniük. "Ki merem jelenteni, hogy közösség vagyunk, közösséggé értünk"- fogalmazott.


Beszédében emlékeztetett arra, hogy a színház közintézményből nonprofit kft.-vé vált az előző évadban, egyben köszönetét fejezte ki a művészeknek, a színház minden dolgozójának, hogy mindvégig a munkára koncentráltak a színház érdekeit tartva szemük előtt.


A színházkedvelők a 2015/2016-os évadban a nagyszínpadon Csiky Gergely A nagymama, Presser Gábor-Sztevanovity Dusán-Horváth Péter A padlás, William Shakespeare A makrancos hölgy, Johann Strauss A denevér, Michael Stewart-Jerry Hermann Hello, Dolly! és Jaroslav Hasek Svejk, a derék katona című darabjait láthatják, az előadásokban több vendégművész is közreműködik.


Nagy érdeklődésre tarthatnak számot a Szín-Mű-Hely bemutatói, köztük Neil Simon Furcsa pár című vígjátéka, a Varázskendő című gyermekdarab és egy kortárs mai darab Kiss József művészeti vezető tollából és rendezésében.

 

Forrás: MTI/SZÍNHÁZPORT24

Színházport24 - Hírek -
VidékVígjátékot, musicalt és nagyoperettet is láthatnak a nézők a szolnoki színház új évadában
Hirdetés

Videó galéria

logo Kövessen minket! rss google twitter_ikon facebook youtube_ikon